Artikel top billede

(Foto: Line Thit Klein)

Plenti fritages for EU’s nye roaming-regler: Genindfører særlige udlandstakster

Teleselskabet Plenti er blevet godkendt til at blive fritaget fra EU’s nye roaming-regler

Teleselskabet Plenti er som det første i Danmark blevet fritaget for at følge de nye roamning-regler, som EU har indført for teleselskaber.

Det skriver Plenti i en pressemeddelse.

"Det betyder, at vores kunder ikke skal tage stilling til, om de vil købe et abonnement med eller uden roaming. Kunderne kan vælge vores almindelige abonnement og så betale for deres faktiske udlandsforbrug i EU. Det gør det igen nemt at være mobilkunde i Danmark," lyder det fra Plenti-direktør Peter Mægbæk.

De nye roaming-regler kræver ellers, at teleudbydere enten tilbyder roaming i EU uden merpris, eller at de kun sælger nationale abonnementer, der ikke virker syd for Kruså.

Teleselskaberne kan imidlertid ansøge om tilladelse til at kunne pålægge et roamingtillæg, hvis de ikke på andre måder kan få dækket omkostningerne ved at levere data til deres kunder i udlandet efter de nye EU-regler.

Og det er sådan ansøgning, som Plenti nu har fået godkendt, efter selskabet sendte den til Energistyrelsen i juni 2017.

Dispensationen betyder, at Plenti igen - ligesom før EU-reglerne - kan kræve betaling for forbrugerens egentlige forbrug.

Taksten bliver således 0,073 kroner per megabyte, som Plentis kunder downloader i udlandet, lyder det fra selskabet. Udgående opkald kommer til at koste knap 30 øre i minuttet, indgående opkaldt 40 øre i minuttet og en sms knap 10 øre.

Læs også: Teleselskabet Plenti skovler 17.000 kunder ind på ét kvartal: Nærmer sig hastigt målet

Kritik af roaming-aftalen

Fra teleselskaberne har der lydt stor kritik af EU’s roaming-aftale.

Blandt andet rammer reglerne de små MVNO-selskaber som Plenti, der lejer sig ind på andre netværk, hårdt.

“Vi mener grundlæggende, at den regulering, man har indført, er forfejlet, fordi der ikke har været fokus på at regulere wholesale-priserne mellem selskaberne. I stedet har man presset EU-roaming ned i de eksisterende kunders abonnementer uden at tage hensyn til den prisstruktur, der ligger bagved,” siger Peter Mægbæk, direktør hos Plenti.

EU-regler har betydet en prisstigning på 10-20 kroner om måneden på abonnementer hos YouSee, Telmore, Fullrate, Telia, Plenti og mange andre.

De fleste tilbyder også et nationalt abonnement.

Læs også: 

Danske teleselskaber gør status: Så meget mere data har kunderne brugt med de nye roamingregler

Danskerne topper listen over mobil-glade europæere: Det bruger vi vores smartphones til på ferien




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere