Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Tiltalte Atea-chefer aflyttet under efterforskning af Atea-bestikkelsessagen

Atea er centrum for en af Danmarkshistoriens største bestikkelsessager nogensinde, og i forbindelse med efterforskningen aflyttede politiet de tiltalte.

Inden den skæbnesvangre morgen d. 9 august 2015, hvor syv tidligere it-ansatte i Region Sjælland og Rigspolitiet samt tidligere ledere hos Atea blev anholdt, havde politiet aflyttet flere af deres telefoner.

Det kom frem under tirsdagens retsmøde, der satte bestikkelsessagen i gang.

Her er de syv mænd tiltalt for enten at have tilbudt eller modtaget bestikkelse samt underslæb af offentlige midler.

Alle nægter sig skyldige.

Det var i forbindelse med diskussionen om, hvorvidt anklageren skal starte med Forhold 34 og 35 - den dyre og meget omtalte rejse til Dubai - eller om forholdene skal tages kronologisk, at en af forsvarerne fortalte om en af anklagernes beviser.

I optagelserne bliver der blandt andet talt med “jævnt sprog,” forklarede en af forsvarerne.

Læs også: Tiltalte i Atea-sagen har forsøgt at fjerne dommer

Næste retsmøde

Det første retsmøde var generelt ret procesorienteret, hvor man ikke gik i gang med selve bevisførelsen mod de syv tiltalte.

Dog blev det 26 sider lange anklageskrift læst op, de tiltalte nægtede sig skyldige og navneforbuddet blev efter pressens ønske ophævet.

Dog var det med opsættende virkning, da den samlede forsvarsstab kærede dommen til landsretten, der nu skal tage stilling til navneforbuddet.

Det betyder, at navneforbuddet stadig gælder, indtil landsrettens konklusion.

Det næste retsmøde er den 26 oktober, hvor der vil være fokus på en kort og generel afhøring, og hvor anklager vil få klargjort, hvad konto 2840 er. Det er fra denne konto, at mange af rejserne og de dyre middage er betalt fra, og som er helt central for hele sagen.

Læs også: Live fra Retten i Glostrup: Det skete der tirsdag på første retssag i Atea-bestikkelsessagen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere