Artikel top billede

Østre Landsret afviser anklager fra tiltalte i Atea-sagen om, at dommer skulle være inhabil i kommende sag om bestikkelse.

Tiltalte i Atea-sagen har forsøgt at fjerne dommer

Dommer i en af de større retsager i forbindelse med Atea-sagen afviser at være inhabil, efter to af de tiltalte har forsøgt at få hende skiftet ud. Dommeren bakkes, op af Østre Landsret.

I disse dage tager Atea-sagen for alvor fart.

Efter en sommer, hvor der faldt dom i en række af de mindre sager, er det nu blevet tid til, at der i efteråret skal træffes afgørelse i de større sager, der omhandler eventuel bestikkelse i form af dyre Formel 1-rejser, restaurantbesøg og hotelovernatninger.  

Læs mere om sagen her: Gourmetmiddage og rejser for 400.000 kroner: Nu starter det vigtigste kapitel i Danmarks største bestikkelsessag

Men op til de større sager, der begynder i dag, har to af de tiltalte forsøgt at få udskiftet en af de dommere, der skal dømme i sagerne på grund af det de kalder inhabilitet. Det skriver Ritzau.

Beskyldningerne kommer efter dommer Nanna Blach tidligere på året har behandlet sager med seks tiltalte i mindre sager om bestikkelse i det store sagskompleks.

Derfor mener to af de tiltalte, at dommer Nanna Blach har taget stilling til sagen og dermed er inhabil. 

Det afviser hun dog fuldstændigt. 

"Der er ikke "omstændigheder, som er egnede til at rejse tvivl om min fuldstændige upartiskhed", skriver Nanna Blach i følge Ritzau i en kendelse. Anklagerne om inhabilitet bliver da også afvist af Østre Landsret, der bakker Nanna Blach op.

Læs mere om sagen her: Rejser, middage og computere for hundredtusinder: Her er alle “gaverne” i den store bestikkelsessag

Computerworld er tilstede i retten i dag, hvor Atea-sagerne kører. Følg med på vores liveblog HER.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.