Artikel top billede

Østre Landsret afviser anklager fra tiltalte i Atea-sagen om, at dommer skulle være inhabil i kommende sag om bestikkelse.

Tiltalte i Atea-sagen har forsøgt at fjerne dommer

Dommer i en af de større retsager i forbindelse med Atea-sagen afviser at være inhabil, efter to af de tiltalte har forsøgt at få hende skiftet ud. Dommeren bakkes, op af Østre Landsret.

I disse dage tager Atea-sagen for alvor fart.

Efter en sommer, hvor der faldt dom i en række af de mindre sager, er det nu blevet tid til, at der i efteråret skal træffes afgørelse i de større sager, der omhandler eventuel bestikkelse i form af dyre Formel 1-rejser, restaurantbesøg og hotelovernatninger.  

Læs mere om sagen her: Gourmetmiddage og rejser for 400.000 kroner: Nu starter det vigtigste kapitel i Danmarks største bestikkelsessag

Men op til de større sager, der begynder i dag, har to af de tiltalte forsøgt at få udskiftet en af de dommere, der skal dømme i sagerne på grund af det de kalder inhabilitet. Det skriver Ritzau.

Beskyldningerne kommer efter dommer Nanna Blach tidligere på året har behandlet sager med seks tiltalte i mindre sager om bestikkelse i det store sagskompleks.

Derfor mener to af de tiltalte, at dommer Nanna Blach har taget stilling til sagen og dermed er inhabil. 

Det afviser hun dog fuldstændigt. 

"Der er ikke "omstændigheder, som er egnede til at rejse tvivl om min fuldstændige upartiskhed", skriver Nanna Blach i følge Ritzau i en kendelse. Anklagerne om inhabilitet bliver da også afvist af Østre Landsret, der bakker Nanna Blach op.

Læs mere om sagen her: Rejser, middage og computere for hundredtusinder: Her er alle “gaverne” i den store bestikkelsessag

Computerworld er tilstede i retten i dag, hvor Atea-sagerne kører. Følg med på vores liveblog HER.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?