Artikel top billede

(Foto: kaptnali / kaptnali)

Ransomware er big business: Salget steget med mere end 2.500 procent på et år

Glem alt om ransomware som et tilfældigt angreb fra en kælder i den gamle østblok. Det terroriserende fænomen sælges som aldrig før på den mørke del af internettet, viser rapport.

Sidder du med en fornemmelse af, at hvis din virksomhed bliver ramt af et ransomware-angreb, så er virksomheden blot faldet i kløerne på et par skarnsknægte med en internetopkopling øst for Warszawa? Så kan du godt tro om. 

En rapport fra sikkerhedsvirksomheden Carbon Black konkluderer, at der i den grad er fart på internettets mørke markedspladser, hvor ransomware-produkter sælges som aldrig før. 

Rapporten bygger på en analyse foretaget af virksomheden, der igennem august og september i år har målt salget af ransomware på "the dark web" og sammenholdt forekomsten med de samme måneder sidste år. 

Og der er kommet mere gang i de lyssky butikker. Salget er nemlig steget med 2.502 procent på et år, og der er varer på hylderne til enhver pengepung. 

Læs mere om hackerangreb her: Hver tredje danske virksomhed ramt af hackerangreb eller virus på et år

Analysen fastslår således, at pressionsmidlerne sælges fra mellem 50 cent og op til flere tusinde dollar. 

Angrebene har de seneste år vist sig flere gange at have held til at fælde nogle af verdens store virksomheder som man så det med dansk A.P Møller Mærsk i sommer. 

Læs mere om det her: Efter cyberangrebet mod Mærsk: Nu frygter danske rederier hackerangreb
Read more at




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere