Artikel top billede

Eugene Kaspersky om spionage-anklager: “Vi ville forlade Moskva, hvis russerne bad os om at være spioner”

Sikkerhedsfirmaet Kaspersky Labs udspionerer ikke sine kunder, og er aldrig blevet bedt om det, hævder Kaspersky-grundlæggeren i et svar på de seneste spionage-anklager.

Grundlæggeren af sikkerhedsfirmaet Kaspersky Labs er godt træt af beskyldninger om spionage.

Hvis Kreml havde givet instrukser om at udspionere, ville Eugene Kaspersky, grundlæggeren af Kaspersky Labs, trække selskabet ud af Rusland.

Det hævdede grundlæggeren, da han for nylig talte ved et event i London, hvor en række journalister var tilstede. Heriblandt journalister fra ZDnet.com.

Amerikanske institutioner og organisationer blev tidligere i år forbudt at bruge Kaspersky Labs tjenester og produkter på grund af faren for tilknytning til Kreml, ligesom Kasperskys software er blevet sat i forbindelse med et tyveri af NSA-software.

Det kan du læse mere om her: Kaspersky forbudt hos amerikanske myndigheder: Beordret til at slette softwaren senest om 90 dage

Alt sammen er dog løgn, mener Eugene Kaspersky. Han bedyrer, at Kaspersky Labs aldrig har - og aldrig vil - arbejde for den russiske efterretningstjeneste - eller for den sags skyld andre efterretningstjenester.

“Vi har aldrig hjulpet med at udføre spionage, uanset om det skulle være russerne eller fra et andet land. Vores software er designet til at stoppe angreb og opdage ondsindet kode og ikke til at spionere på vores kunder,” sagde Eugene Kaspersky ifølge ZDnet.com.

Han fortæller også, at han har samarbejdet med den russiske regering på præcis samme måde, som hans selskab har samarbejdet med andre nationalstater: I kampen mod cyberkriminalitet. 

Eugene Kaspersky og Kaspersky Labs bakkes også op af den danske sikkerhedsekspert Peter Kruse: Dansk sikkerhedsekspert bakker fuldt op om Kaspersky: “Anklagerne ser grundløse ud”

Beskyldninger har kostet

Kasperskys software benyttes ikke længere hos den amerikanske regering samt ministerier og styrelser, hvilket har kunne mærkes hos Kaspersky.

Ifølge Eugene Kaspersky har det kostet mellem fem og otte procent af den årlige omsætning i Nordamerika, men det giver ham ikke søvnløse nætter, da selskabets globale vækst udligner tabet.

Selskabet har desuden planer om at gennemføre et større gennemsigtigheds-program med eksterne kontrollanter og fremvisning af kildekode.

Læs også: 
Endnu et land advarer mod Kaspersky Labs: Mistænkes (igen) for russisk spionage 

Efter dramatiske anholdelser: Kendt it-sikkerhedsfirma inddraget i stor russisk spion-sag

Efterretningsfolk advarer mod statslig brug af Kaspersky - kan have forbindelser til den russiske regering

Tør du stole på ham: Magtfuld virus-milliardær vil begrænse net-friheden




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere