Artikel top billede

It-professor: Region bør seriøst overveje at droppe Sundhedsplatformen

Problemerne med Sundhedsplatformen er blevet så voldsomme, at professor i sundheds-it Jørgen Bansler foreslår at genoverveje systemet.

Fødslen og implementeringen af Danmarks største sundheds-it-projekt, Sundhedsplatformen, har ikke just været smertefri.

Gentagne gange har systemet haft nedbrud, og senest har Region Hovedstaden meldt, at man her er nødt til at genansætte lægesekretærer for at hjælpe med at indtaste lægejournaler - noget som Sundhedsplatformen ellers skulle overflødiggøre.

Senest har Sundhedsplatformen haft et syv timer langt nedbrud onsdag: Morgen-briefing: Sundhedsplatformen i sort i syv timer

Problemerne har fået professor i datalogi med speciale i sundheds-it, Jørgen Bansler, hos Københavns Universitet til at stille sig meget kritisk over for platformen.

Det skriver Ingeniøren. Her bliver professoren bakket op af flere danske forskere. 

“Udfordringerne med platformen har nået et niveau, hvor regionens politikere seriøst bør overveje, om man kan få det til at fungere, eller om man skal trække stikket,” siger Jørgen Bansler til Ingeniøren.

Et af de store argumenter for platformen var de store besparelser, som platformen skulle give samt et højere produktionsniveau, men der er intet, der tyder på, at dette er realistisk.

“Det er lige meget, hvordan man vender og drejer det: Der er ingen dokumentation for, at EPJ-systemer af denne type – heller ikke Epics systemer – skulle føre til højere produktivitet og mere effektive arbejdsgange,” siger Jørgen Bansler til Ingeniøren.

Læs også: It-professor sår tvivl om Sundhedsplatformen: It-systemet kan måske slet ikke levere de mål, man har i business casen

Sundhedsplatformen har dog også problemer rent forretningsmæssigt. Ved et udbud i Region Syddanmark blev Epics løsning diskvalificeret på et meget tyndt grundlag.

Det kan du læse mere om her: Professor undrer sig: Dumpede Region Syddanmark hele Sundhedsplatformen på grund af en bestemt formulering i en besvarelse?

Læs også: Efter kritik: "Det støder nogle folk, at de skal ændre deres arbejdsgange, men ensretning og standardisering er altså et af formålene med [b]sundhedsplatformen"[/b]




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere