Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

It-professor sår tvivl om Sundhedsplatformen: It-systemet kan måske slet ikke levere de mål, man har i business casen

Sundhedsplatformen volder fortsat alt for mange problemer på hospitalerne, og nu stiller it-professor spørgsmål ved, om it-systemet nogensinde bliver den succes, man har budgetteret med.

Debatten om den meget omdiskuterede Sundhedsplatformen fortsætter for fuld styrke, selvom it-systemet allerede er i brug på hospitalerne i Region Hovedstaden og så småt også i Region Sjælland.

Til et møde i Ingeniørforeningen IDA i denne uge har blandt andre Jørgen P. Bansler, professor på Datalogisk Institut på Københavns Universitet, givet udtryk for, at han ikke er specielt optimistisk i forhold til Sundhedsplatformens chancer for at blive en succes.

"Det er svært at besvare spørgsmålet, om Sundhedsplatformen er fremsynet eller forfejlet, men jeg vil nok sige, at det hælder mest i retning af forfejlet. Jeg tror, at det er et projekt, som bliver svært at redde," udtaler Jørgen P. Bansler ifølge ITWatch.

Læs også: Professor undrer sig: Dumpede Region Syddanmark hele Sundhedsplatformen på grund af en bestemt formulering i en besvarelse?

Professoren forklarer, at Region Hovedstaden og Region Sjælland har det problem, at man allerede har investeret milliarder i Sundhedsplatformen, og at man - problemer eller ej - bliver nødt til nu at anvende systemet i en årrække.

Også fordi 45.000 brugere på hospitalerne allerede er blevet oplært i Sundhedsplatformen.

“Uanset hvad man gør, kommer man til at leve med systemet fem-ti år. Det vil være min påstand," siger han ifølge ITWatch.

Version2 skriver samtidig, at Jørgen P. Bansler på mødet stillede spørgsmål ved, om de mål med Sundhedsplatformen, som indgår i business casen hos regionerne, i virkeligheden er holdbare.

De handler nemlig blandt andet om effektivisering af arbejdsgange og øget patient- og medarbejdertilfredshed.

“Hvis man i regionen havde gjort sig den ulejlighed at læse nogle af de studier, man har lavet i USA, så ville man vide, at der ikke er noget videnskabeligt grundlag for de mål, man sætter op,” udtaler Jørgen P. Bansler ifølge mediet.

Læs også:

Professor undrer sig: Dumpede Region Syddanmark hele Sundhedsplatformen på grund af en bestemt formulering i en besvarelse?

Region Hovedstaden (gen)ansætter lægesekretærer efter Sundhedsplatformen: Lægerne bruger for meget tid ved computerne




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere