Artikel top billede

(Foto: Morten Sahl Madsen)

Afhøring af Morten Felding aflyst: 85.000 fundne mails får forsvarsadvokater til at råbe stop

Retsmødet onsdag hvor Ateas nuværende danske direktør, Morten Felding, skulle afgive vidneforklaring i Danmarkshistoriens største bestikkelsessag, er blevet aflyst

Det længe ventede retsmøde, hvor vi endelig skulle have hørt forklaring fra Ateas nuværende danske administrerende direktør, Morten Felding, i den store bestikkelssag er aflyst. 

Det oplyser senioranklager fra Statsanklageren, Alexander Dzougov til Computerworld tirsdag eftermiddag. 

Også det planlagte retsmøde fredag er blevet aflyst. Senioranklageren oplyser, at aflysningerne sker på grund af it-tekniske problemer. 

Dog fortæller flere af de tiltalte forsvarsadvokater, at det er på deres ønske, at retsmøderne er blevet aflyst. Dette sker på grund af et stort fund af nye bevismaterialer hos Bagmandspolitiet, heriblandt 85.000 mails tilknyttet de tiltalte, som er blevet udleveret til forsvarsadvokaterne. 

"Retten har for nogen tid siden pålagt SØIK (Bagmandspolitiet) at udlevere mails fra min klients konto. Vi fik cirka 8.000 mails i et særligt fil-format, men vi har flere gange undret os, for det har set ud, som om der manglede noget, fortæller tidligere it-driftschef Rene Clausens forsvarsadvokat, Andro Vrlic til Ritzau.

Hans fortælling bakkes op af forsvarsadvokat Naja Wærness Larsen, hvis klient er den tidligere udviklingschef i Region Sjælland, Michael Mølkær Jensens.

Hun bekræfter til Computerworld, at det er forsvarsadvokaterne, der har ønsket at få aflyst retsmødet i morgen onsdag efter at have modtaget de mange nye bilagsmaterialer, herunder de mange tusinde mails og nye bilag om kendskab og oprettelse af "Konto 2840."

Her er man utilfreds med udleveringen af de mange bilag, da flere af dem er måneder gamle, og som man nu skal bruge tid på at gennemgå. Bagmandspolitiet var ellers blevet pålagt for længe siden at udlevere alle emails.  

"Det er forsvarerne, der har anfægtet denne fremgangsmåde og bedt om udsættelse af sagen, og anklagemyndigheden har måtte acceptere udsættelsen - og det er altså deres arbejdsmetoder, der er skyld i forsinkelsen af sagen," skriver Naja Wærness Larsen til Computerworld i en mail. 

Det planlagte retsmøde torsdag vil stadig finde sted. På torsdagens retsmøde vil det blive afklaret, hvornår onsdagens og fredagens ellers planlagte vidneforklaringer nu skal finde sted.

Onsdag var ellers dagen, hvor Morten Felding skulle afgive forklaring om sin rolle i den store bestikkelsessag, hvor tidligere Atea-chefer er tiltalt for at have bestukket offentligt ansatte it-chefer i Region Sjælland.

De offentligt ansatte er tilsvarende tiltalt for at have modtaget bestikkelse samt underslæb, da bestikkelsen i form af rejser og middage ifølge Bagmandspolitiet (SØIK) er blevet betalt via midler, som Regionen havde til gode hos Atea. 

Læs også: Efter masser af luksusbilag i Atea-bestikkelsesretssagen: Tiltalte it-topfolk fastholder uskyld - vil frifindes

Computerworld vil være at finde ved retten i Glostrup på torsdag, hvor retten fortsætter behandlingen af sagen.

Computerworld var ellers tæt på ikke at få lov til at liveblogge fra retssal F4: Retten vender tommelfingeren ned til forsvarere i Atea-bestikkelsessagen: Computerworld må fortsat liveblogge 

Du kan læse mere om Morten Felding her: Atea-boss Morten Felding skal vidne i Atea-sagen onsdag: "Jeg er helt rolig, for jeg ved, at jeg ikke har gjort noget"

Og du kan læse mere om bestikkelsessagen her: Nu ruller Atea-sagen igen: Her er tre ting, vi forventer i retslokalet onsdag




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere