Artikel top billede

Nu ruller Atea-sagen igen: Her er tre ting, vi forventer i retslokalet onsdag

ComputerViews: Onsdag formiddag blænder vi på ny op for Atea-sagen, hvor Atea-boss Morten Felding skal i vidneskranken. Her er tre ting, som vi forventer af morgendagens retsmøde.

ComputerViews: Så skal vi til det igen. Efter femogtyve fridage er de tiltalte, forsvarsadvokater og anklagerne tilbage i retslokalet i Glostrup sammen med dommer Nanna Blach

Onsdag er der dog en særlig gæst, som mange har glædet sig til at høre fra.

Tidligt på dagen entrer Ateas nuværende direktør Morten Felding nemlig retslokalet.

Han er indkaldt som vidne af både anklagemyndigheden og forsvarerne i det, der kaldes Danmarkshistoriens største bestikkelsessag. 

Her er tre ting, vi forventer af morgendagens retsmøde.

Hvad vidste Morten Felding egentlig?

Når Morten Felding sætter sig til rette i vidneskranken, og dommer Nanna Blach giver spørgsmålene fri, så påbegynder processen for at finde ud af, hvor meget Morten Felding egentlig vidste om, hvad der foregik mellem Region Sjælland og Atea. 

Felding er indkaldt af både anklagemyndigheden og forsvarerne for de tiltalte, og der er ingen tvivl om, at særligt forsvarsadvokaterne vil gå hårdt til den nuværende Atea-direktør. 

Flere har spekuleret i, hvordan det er lykkedes Morten Felding og resten af den nuværende Atea-ledelse at gå fri for tiltale, når nu Felding selv godkendte Dubai-turen i 2014. 

Derfor bliver det interessant at se det, der tegner til at blive en meget spændende afhøring, hvor vi i hvert fald forventer, at et næsten samlet hold af forsvarsadvokater vil gå hårdt til Morten Felding, der hverken er sigtet eller tiltalt i sagen.  

Forsvarerne vil søge svar på, hvad Morten Felding vidste om hele setup'et med "Konto 2840", hvorfor han godkendte Dubai-turen og hvis han var bevidst om problematikken, hvorfor han ikke stoppede det?  

Læs mere om det her: Atea-boss Morten Felding skal vidne i Atea-sagen onsdag: "Jeg er helt rolig, for jeg ved, at jeg ikke har gjort noget"

Face to face

Selve energien i retslokalet i morgen bliver spændende at mærke.

Vi forventer, at det giver et gib i maven på flere af sagens hovedpersoner, når det ser hinanden i øjenene i morgen.

Selvom sagen for de tiltalte har hængt over hovedet på dem i to år, så er det ikke, fordi de har set meget til Morten Felding.

Sidst de tiltalte hørte fra ham var formentlig på den optagelse, der blev afspillet i retten fredag d. 3 november sidste år. 

Derfor bliver det også spændende at se, om der opstår nogle former for konfrontationer imellem de tiltalte, der er rodet ind i sagen og så Morten Felding, der skal vidne i morgen. 

Det er alene Morten Feldings henvendelse til Region Sjællands it-direktør, Per Buchwaldt, tilbage i 2015, der overhovedet førte til efterforskningen, varetægtsfængslingen og nu tiltalten for bestikkelse og underslæb. 

En henvendelse der først skete efter, at Atea havde tabt et million-udbud til tre af de tiltaltes nystartede virksomhed 3A-it, som Region Sjælland var en del af. 

Læs mere om det her: Hemmelig aflytning med Atea-direktør i bestikkelsessagen: "Dubai-turen var bestilt som afskedstur til Atea-folk af Region Sjællands it-driftchef" 

Forsøger at holde sig udenfor

I morgen vil der formentlig foregå en kamp mellem forsvarsadvokaterne og Morten Felding om, hvilken rolle han har i den her sag. 

Imens forsvarsadvokaterne formentlig vil forsøge med deres spørgsmål at få Morten Felding maksimalt indblandet i sagen, så vil Felding formentlig selv løbende understrege, at han er vidne i sagen og hverken sigtet eller tiltalt. 

Her vil den nuværende Atea-direktør sandsynligvis blive ved med at henlede opmærksomheden på, at sigtelsen mod ham er droppet. 

Derfor vil Morten Felding nok med næb og klør forsøge at holde sig så langt ude af sagen som muligt ved at svare på faktuelle spørgsmål og ikke gå ind i deciderede diskussioner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan arbejder de dygtigste CIOs med ledelse, organisation og strategi

Sparringspartner, forretningsudvikler, projektleder, evangelist, strateg og ikke mindst chef. CIO-rollen er under voldsom forandring – hvor især ledelses- og strategidelen får stadig større plads i de komplekse it-organisationer.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital
Job & Karriere
Her er Netcompanys nye hovedkvarter: Flytter til ikonisk adresse i hjertet af København - kommer til at betale million-leje