Artikel top billede

Efter spionageanklager fra FBI, CIA og NSA mod dansk infrastrukturleverandør: Forsvarets Efterretningstjeneste stoler stadig 100 procent på Huawei

Amerikanske efterretningstjenester advarer mod at bruge produkter fra Huawei, der også leverer TDCs netværk. Center for Cybersikkerhed ser dog ingen problemer i den kinesiske it-gigant.

De amerikanske efterretningstjenester FBI, NSA og CIA advarer alle mod at bruge mobiltelefoner fra Huawei, der mistænkes for at yde indflydelse på vegne af kinesiske myndigheder.

Den kinesiske it-gigant leverer også både udstyr til og drift af TDCs netværk, og i Danmark deler hverken virksomheder eller myndigheder tilsyneladende amerikanernes skepsis.

TDC afviser at stille op til interview om spionageanklagerne mod en af sine største leverandører, men ifølge Center for Cybersikkerhed (CFCS) skal man ikke være bange for at bruge Huawei.

“Center for Cybersikkerhed har i forhold til spionagetruslen ikke noget konkret grundlag til at fraråde smartphones fra bestemte producenter eller lande,” hedder det i en skriftlig kommentar fra CFCS.

Enten ved de amerikanske efterretningstjenester således noget, CFCS ikke ved, eller også er Center for Cybersikkerhed lodret uenig i den amerikanske vurdering.

Tilbage i 2011 advarede Forsvarets Efterretningstjeneste selv mod Huawei, men vendte siden på en tallerken.

Det kan du læse mere om her: Huawei: Fra kinesiske spionfjender til rigtige venner

Den amerikanske teleudbyder Verizon stoppede for nylig med at sælge Huawei-produkter af frygt for spionage, og livet er i det hele taget blevet sværere for udenlandske it-virksomheder på det amerikanske marked.

Myndighederne i USA fik sidste år forbud mod at bruge antivirus-software fra russiske Kaspersky Lab, på grund af mistanke om spionage - Kaspersky har til gengæld sagsøgt den amerikanske stat.

TDCs kontrakt med Huawei løber til 2020.

Læs også: Efterretningstjenester mistænker stor TDC-leverandør for spionage: TDC afviser at stille op til interview

Sikkerhedssoftware er den ultimative bagdør for hackere og spioner – kan du stole på din?

Huawei igen ramt af spionage-rygter: Snager selskabet i dine data - har vi noget at frygte?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere