Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Efterretningstjenester mistænker stor TDC-leverandør for spionage: TDC afviser at stille op til interview

Amerikanske efterretningstjenester advarer mod at bruge hardware fra Huawei, der også leverer også TDC's netværk. TDC afviser at forholde sig til anklagerne.

Leverandøren af Danmarks største mobilnet mistænkes af amerikanske efterretningstjenester for spionage.

Både NSA, CIA og FBI advarer i disse dage amerikanske borgere mod at bruge produkter fra Huawei, der både driver TDC's netværk og leverer udstyret til det.

Efterretningstjenesterne mistænker den kinesiske teknologigigant for spionage.

Hos TDC afviser man at forholde sig til, at de amerikanske efterretningstjenester advarer mod den kinesiske leverandør.

Læs også: FBI, NSA og CSI om spionage-frygt: Lad være med at bruge Huawei-telefoner

TDC vil ikke stille op til interview om sagen i Computerworld.

Som et svar på Computerworlds henvendelse, har TDC's presseafdeling istedet fremsendt et citat på vegne af chief security officer, Ray Stanton.

”Sikkerhed er naturligvis en top-prioritering i TDC Group,” lyder det indledningsvist fra CSO'en via presseafdelingen. 

Men det er ikke muligt at få TDC til at svare på, hvordan man forholder sig til, at en leverandør er mistænkt for spionage.

“Ud over det kommenterer vi generelt ikke på samarbejdet med vores forretningspartnere,” hedder det i den skriftlige kommentar.

Nye toner

Anklagerne fra de amerikanske efterretningstjenester går på, at Huawei vil yde indflydelse på vegne af den kinesiske regering.

Det er ikke første gang, Huawei beskyldes for den slags. Allerede i 2012 blev der sat spørgsmålstegn ved TDC's samarbejde med det kinesiske firma.

Dengang var TDC dog anderledes villig til at erklære sin tillid til Huawei, og presserådgiver Rasmus Avnskjold forklarede dengang, at der er streng kontrol fra myndighederne, når TDC indleder samarbejder med sine partnere.

Læs også: Telia og TDC stoler fuldt ud på stærkt kritiseret it-firma

"Hvordan forhandlingerne så foregår, det er af konkurrencemæssige hensyn ikke noget, vi går offentligt med. Men de danske myndigheder er fuldt oplyste om eventuelt samfundskritiske elementer i de kontrakter, vi indgår,” skrev han dengang.

"Naturligvis følger vi i TDC til enhver tid de gældende regler og anbefalinger, vi får fra myndighederne."

Computerworld arbejder på at få en kommentar fra Huawei.

Læs også: TDC indgår milliardkontrakt med omstridt it-firma
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere