Artikel top billede

Efterretningstjenester mistænker stor TDC-leverandør for spionage: TDC afviser at stille op til interview

Amerikanske efterretningstjenester advarer mod at bruge hardware fra Huawei, der også leverer også TDC's netværk. TDC afviser at forholde sig til anklagerne.

Leverandøren af Danmarks største mobilnet mistænkes af amerikanske efterretningstjenester for spionage.

Både NSA, CIA og FBI advarer i disse dage amerikanske borgere mod at bruge produkter fra Huawei, der både driver TDC's netværk og leverer udstyret til det.

Efterretningstjenesterne mistænker den kinesiske teknologigigant for spionage.

Hos TDC afviser man at forholde sig til, at de amerikanske efterretningstjenester advarer mod den kinesiske leverandør.

Læs også: FBI, NSA og CSI om spionage-frygt: Lad være med at bruge Huawei-telefoner

TDC vil ikke stille op til interview om sagen i Computerworld.

Som et svar på Computerworlds henvendelse, har TDC's presseafdeling istedet fremsendt et citat på vegne af chief security officer, Ray Stanton.

”Sikkerhed er naturligvis en top-prioritering i TDC Group,” lyder det indledningsvist fra CSO'en via presseafdelingen. 

Men det er ikke muligt at få TDC til at svare på, hvordan man forholder sig til, at en leverandør er mistænkt for spionage.

“Ud over det kommenterer vi generelt ikke på samarbejdet med vores forretningspartnere,” hedder det i den skriftlige kommentar.

Nye toner

Anklagerne fra de amerikanske efterretningstjenester går på, at Huawei vil yde indflydelse på vegne af den kinesiske regering.

Det er ikke første gang, Huawei beskyldes for den slags. Allerede i 2012 blev der sat spørgsmålstegn ved TDC's samarbejde med det kinesiske firma.

Dengang var TDC dog anderledes villig til at erklære sin tillid til Huawei, og presserådgiver Rasmus Avnskjold forklarede dengang, at der er streng kontrol fra myndighederne, når TDC indleder samarbejder med sine partnere.

Læs også: Telia og TDC stoler fuldt ud på stærkt kritiseret it-firma

"Hvordan forhandlingerne så foregår, det er af konkurrencemæssige hensyn ikke noget, vi går offentligt med. Men de danske myndigheder er fuldt oplyste om eventuelt samfundskritiske elementer i de kontrakter, vi indgår,” skrev han dengang.

"Naturligvis følger vi i TDC til enhver tid de gældende regler og anbefalinger, vi får fra myndighederne."

Computerworld arbejder på at få en kommentar fra Huawei.

Læs også: TDC indgår milliardkontrakt med omstridt it-firma
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere