Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Efterretningstjenester mistænker stor TDC-leverandør for spionage: TDC afviser at stille op til interview

Amerikanske efterretningstjenester advarer mod at bruge hardware fra Huawei, der også leverer også TDC's netværk. TDC afviser at forholde sig til anklagerne.

Leverandøren af Danmarks største mobilnet mistænkes af amerikanske efterretningstjenester for spionage.

Både NSA, CIA og FBI advarer i disse dage amerikanske borgere mod at bruge produkter fra Huawei, der både driver TDC's netværk og leverer udstyret til det.

Efterretningstjenesterne mistænker den kinesiske teknologigigant for spionage.

Hos TDC afviser man at forholde sig til, at de amerikanske efterretningstjenester advarer mod den kinesiske leverandør.

Læs også: FBI, NSA og CSI om spionage-frygt: Lad være med at bruge Huawei-telefoner

TDC vil ikke stille op til interview om sagen i Computerworld.

Som et svar på Computerworlds henvendelse, har TDC's presseafdeling istedet fremsendt et citat på vegne af chief security officer, Ray Stanton.

”Sikkerhed er naturligvis en top-prioritering i TDC Group,” lyder det indledningsvist fra CSO'en via presseafdelingen. 

Men det er ikke muligt at få TDC til at svare på, hvordan man forholder sig til, at en leverandør er mistænkt for spionage.

“Ud over det kommenterer vi generelt ikke på samarbejdet med vores forretningspartnere,” hedder det i den skriftlige kommentar.

Nye toner

Anklagerne fra de amerikanske efterretningstjenester går på, at Huawei vil yde indflydelse på vegne af den kinesiske regering.

Det er ikke første gang, Huawei beskyldes for den slags. Allerede i 2012 blev der sat spørgsmålstegn ved TDC's samarbejde med det kinesiske firma.

Dengang var TDC dog anderledes villig til at erklære sin tillid til Huawei, og presserådgiver Rasmus Avnskjold forklarede dengang, at der er streng kontrol fra myndighederne, når TDC indleder samarbejder med sine partnere.

Læs også: Telia og TDC stoler fuldt ud på stærkt kritiseret it-firma

"Hvordan forhandlingerne så foregår, det er af konkurrencemæssige hensyn ikke noget, vi går offentligt med. Men de danske myndigheder er fuldt oplyste om eventuelt samfundskritiske elementer i de kontrakter, vi indgår,” skrev han dengang.

"Naturligvis følger vi i TDC til enhver tid de gældende regler og anbefalinger, vi får fra myndighederne."

Computerworld arbejder på at få en kommentar fra Huawei.

Læs også: TDC indgår milliardkontrakt med omstridt it-firma
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere