Artikel top billede

AMD bekræfter nye sårbarheder i udbredte processorer: Lover firmware-opdateringer i de kommende uger

Et israelsk sikkerhedsfirma offentliggjorde i sidste uge sårbarheder i nogle af de mest udbredte processorer fra AMD. Nu bekræfter AMD, at sårbarhederne er reelle og arbejder på en løsning.

Den er god nok. Det lille sikkerhedsfirma CTS offentliggjorde i sidste uge en række sårbarheder i nogle af de mest udbredte processorer fra chipgiganten AMD, og nu bekræfter AMD dem endelig.

“Sikkerhed og beskyttelse af brugerdata er højeste prioritet hos AMD, og vi har arbejdet på højtryk for at udvikle løsninger, hvor der er brug for dem,” skriver CTO Mark Papermaster i et blogindlæg.

Der blev i første omgang rejst tvivl om det israelske sikkerhedsfirmas motiver, og højst usædvanligt gav CTS kun AMD 24 timers varsel - standarden er 90 dage, før man offentliggør noget.

Læs også: Sikkerhedsfolk finder sårbarhed i AMD-processorer: Ryzen og Epyc ramt - men passer det?

Der spekuleres fra flere kanter i, at den hurtige offentliggørelse af sårbarhederne handler om at skade AMD-aktien. CTS begrundede offentliggørelsen med, at sårbarhederne ville tage meget lang tid at fikse, hvilket dog står i skarp kontrast til det faktum, at AMD nu lover en løsning i løbet af få uger.

Indtil da er der ifølge chip-giganten ingen grund til bekymring, da alle sårbarhederne kræver fuld administrativ adgang. Og hvis en hacker har fuld administrativ adgang til dit system, så har du ifølge AMD andre ting at bekymre dig om, end de pågældende sårbarheder.

“En hacker med fuld administrativ adgang vil have en lang række angreb til rådigheder udover disse sårbarheder,” skriver Mark Papermaster.

Du kan læse et interview med den danske sikkerhedsekspert Peter Kruse om sagen her: Sådan skal du forholde dig: Alvorlige sårbarheder i AMD's Ryzen-processorer kræver hurtig og bestemt handling




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere