Artikel top billede

Foto: Steffen Villadsen (Foto: Steffen Villadsen)

Fire af de dømte i Atea-sagen anker dommen: Resten kræver betænkningstid

Der er tilsyneladende ikke tilfredshed med dommen, der i dag er blevet afsagt i den stort omtalte Atea-sag. Alle de dømte anker enten sagen eller kræver betænkningstid for at overveje, om man vil anke dommen.

Opdateret klokken 18.08 Andro Vrlic var den første til at fortælle, at hans klient Rene Clausen anker dommen med påstand om frifindelse. Han fortæller også, at Claus Hougesen ligeledes anker.

“Det her spørgsmål om man kan blive bestukket for sine egne midler er altså et spørgsmål vi mener, at Landsretten skal tage stilling til,” siger Andro Vrlic som forklaring på, hvorfor hans klient vælger at anke dommen.

Læs også: Her er dommene i Atea-bestikkelsessagen: Millionbøde til Atea og fængselsstraffe til de tiltalte

Michael Mølkær Jensen anker også dommen. Samme melding kommer fra Advokat Kåre Pihlmann der fortæller, at de også anker.

Læs mere her: Ateas topchef inden dommen falder i bestikkelses-sagen: Jeg tager ansvaret og siger undskyld til alle berørte

Både Carsten Ritzaus' og Per Juul Andersens advokater fortæller, at deres klienter erklærer at de tager sig betænkningstid efter dommen.

Rene Clausens forsvarsadvokat, Andro Vrlic, bad allerede kort efter domsafsigelsen om en kort pause for at drøfte med sin klient, om man ønskede at anke dommen.

Læs mere her: Anklager har krævet bøde på 60 millioner kroner - men Atea har ikke hensat så meget som en krone til mulig bestikkelsesdom

Atea accepterer heller ikke bøden på de 10 millioner kroner med det samme. Her har man også bedt om betænkningstid umiddelbart efter dommen.

Læs mere her: Tre år siden sagen begyndte: Nu falder der dom over de syv it-tiltalte i Atea-bestikkelsessagen

Dommen endte sådan her for de otte tiltalte:

10 måneders fængsel til Claus True Hougesen, tidligere koncernchef i Atea.

Otte måneders fængsel til Peter Hillingsøe Trans, tidligere CEO i Atea.

Otte måneders fængsel til Carsten Viggo Willum Ritzau, tidligere salgsdirektør i Atea.

Halvandets års ubetinget fængsel til Rene Clausen

10 måneders fængsel til Michael Steen Hansen, tidligere koncern-it-chef i Region Sjælland

40 dages fængsel til Michael Mølkær Nielsen, tidligere it-direktør i Region Sjælland

Et års ubetinget fængsel til Per Juul Andersen, tidligere salgschef i Atea.

Mens Atea får en bøde på 10 millioner kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere