Artikel top billede

Dansk iot-virksomhed forbereder sig på børs-debut: Får markedsværdi på 90 millioner kroner

Det nordjyske iot-selskab Seluxit får på fredag sin debut på First North Børsen, hvor virksomhedens aktie kan købes til 9,40 kroner.

Den 9. november bliver en stor dag i den nordjyske it-virksomheds Seluxits historie.

Her bliver virksomheden nemlig introduceret på First North-børsen i København til en markedsværdi på 90 millioner kroner.

Det skriver erhvervsmediet Finans.

Seluxit laver IoT-produkter, der gør det muligt for virksomheder at koble deres eksisterende produkter og maskiner på internettet.

Efter tegningsperioden er overstået står det nu klart, at virksomheden går på børsen til tegningskurs på 9,40 kroner per aktie.

Blandt sine kunder har Seluxit blandt andet svenske Husqvarna samt et stort tysk el-selskab, men det er ambitionen, at børsnoteringen skal give virksomheden større international opmærksomhed.

Børsnotering kan give pote på kundesiden

Selskabets administrerende direktør Daniel Lux oplyser da også i en pressemeddelelse, at en del af den ambition allerede er blevet indfriet.

For ifølge direktøren har børsnoteringen udover at bidrage med et bruttoprovenue på 26 millioner kroner også allerede bidraget med øget synlighed, hvilket har resulteret i henvendelser fra nye kunder.

”Vi er meget stolte over at så mange investorer har vist os deres tillid i et marked, der specielt i oktober har været præget af nervøsitet. Det er lykkedes at fordele ejerskab over et stort antal nye ejere, hvilket vi forventer giver en god likviditet i vores aktier,” siger han ifølge pressemeddelelsen.

It-analytikeren Anders Elbak har tidligere oplyst til Finans, at det er afgørende for virksomheden, at den har flere strenge at spille på.

”For et it-selskab med store ambitioner er det ikke nok at fokusere 100 procent på Internet of Things. Forretningen skal også kunne mestre en masse forskellige discipliner inden for det felt,” siger Anders Elbak til Finans.

Læs også:
Sådan skal Hitachi slå konkurrenterne med verdens bedste IoT-løsninger til industrien: Her er projektet, der sparede 10 procent af Stena Lines brændstofforbrug på tre måneder




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere