Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Disse it-selskaber skal levere telemedicin til danskerne - seks selskaber vinder første store udbud

Systematic, KMD, Ewii, CGI, Medware og Tunstall er vinderne i første store udbud om telemedicin til danskerne. "Der er tale om et paradigmeskifte inden for udviklingen af telemedicinske løsninger i den offentlige sektor," lyder det fra organisationen bag.

FUT - Fælles Udbud af Telemedicin - har fundet vinderne af organisationen første større udbud, der handler om levering af telemedicinske systemer til borgere med KOL.

Den store vinder af udbuddet er Systematic, der sammen med Trifork og Netic skal stå for levering af infrastrukturen til løsningen.

Systematic vinder ordren, der rækker over fire år fra midten af 2020, foran de to øvrige prækvalificerede selskaber, nemlig Imatis samt KMD i samarbejde med OpenTeleHealth, Siemens og ITH.

FUT havde modtaget ansøgninger fra i alt otte leverandører til infrastruktur-udbuddet, som FUT tidligere har betegnet som et ‘nationalt motorvejsnet, der kobler sundhedsinfrastrukturen sammen på tværs af landet.’

”Med Systematic er vi nået en stor milepæl i arbejdet med den telemedicinske infrastruktur. Vi bliver de første i verden, der udruller et så omfattende landsdækkende projekt, som kommer til at skabe fundamentet for fremtidens telemedicinske løsninger. Det gør os til at foregangsland på det her område,” siger Claus Wegener Kofoed, der er den ene af de to formænd for FUT.

Fem leverandører af borger- og medarbejder-løsninger

Herudover har FUT udpeget fem it-selskaber ud af de 27, der ansøgte om ordren om at levere det, som FUT kalder for ‘medarbejder- og borgerløsninger.’

Heraf blev 10 prækvalificeret, og af dem har FUT nu udpeget følgende vindere af udbuddet, der strækker sig over fire år:

Levering af telemedicinske medarbejderløsninger:

- CGI.
- EWII Telecare.
- KMD

Levering af telemedicinske borgerløsninger:

- CGI.
- EWII Telecare.
- KMD.
- MedWare.
- Tunstall.

Det betyder, at FUT fravalgte tilbuddene fra Dansk Telemedicin, Appinux, Imatis og Liva Healthcare, der også var prækvalificerede.

Et paradigmeskift

”Med rammeaftalerne er der tale om et paradigmeskifte inden for udviklingen af telemedicinske løsninger i den offentlige sektor. Vi går fra mange små pilotafprøvninger til skalerbarhed og ensartethed på tværs af sundhedsvæsnet – som bliver til glæde og gavn for både borgere og sundhedsfaglige medarbejdere i hele Danmark,” siger Mette Harbo, der er en af de to formænd for FUT.

Organisationen meddeler desuden, at ‘det har været vigtigt at understøtte en flerleverandørstrategi, både for at undgå monopollignende tilstande, men også for at sikre kommuner og regioner mulighed for selv at vælge mellem forskellige løsninger.’

Du kan læse mere hos FUT her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere