Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

SKI på vej med to nye stor-udbud til skole-it og telebranchen

SKI er på vej med to nye udbud til skole-områder og telebranchen

SKI er på vej med to nye udbud, nemlig et udbud om levering af digitale læremidler til folkeskolen samt et udbud om samlet levering af netværks-løsninger til det offentlige.

Til ITWatch siger SKI-direktør Signe Lynggaard Madsen, at de to udbud kommer til ‘at fylde rigtigt meget’ i SKI i det kommende år.

Udbuddet om de digitale læremidler kommer efter, at undervisningsminister Merete Riisager (LA) i maj 2018 sagde til Computerworld, at hun var bekymret over det snævre felt af leverandører af digitale undervisningsmidler, som kommuner og skoler i dag kan anvende.

Det kan du læse mere om her: Undervisningsminister Merete Riisager bekymret over kommunernes indkøb af skole-it: "Også mindre leverandører skal kunne skubbe sig ind på markedet og udfordre det bestående"

En lille gruppe forlag som Gyldendal, Clio og Alinea har i dag udviklet pakkeløsninger, der giver kommunerne mulighed for at købe adgang til deres fagportaler, som dækker alle skolens fag. Og det er noget, som mange kommuner i dag benytter sig af.

“Det fastfryser jo markedet. Og desuden vil det ødelægge lærernes metodefrihed, hvis de ikke har noget at vælge imellem,” sagde Merete Riisager dengang til Computerworld.

Signe Lynggaard Madsen fra SKI siger nu, at SKI med udbuddet vil introducere et dynamisk indkøbssystem for skolerne med en slags åben kvalifikationsliste.

På telesiden går SKI i gang med at arbejde på nyt udbud på netværks-områder, hvor Nianet i dag er leverandør.

“Jeg har svært ved at forestille mig, at én leverandør skal levere til alle. Man kan sagtens forestille sig, at vi får forskellige leverandører i de enkelte regioner og kommuner. Men det afhænger selvfølgelig af det videre afdækningsbehov og den strategi for udbuddet, vi fastlægger med de offentlige parter,” siger Signe Lynggard Madsen til ITWatch.

Læs også:

Undervisningsminister Merete Riisager bekymret over kommunernes indkøb af skole-it: "Også mindre leverandører skal kunne skubbe sig ind på markedet og udfordre det bestående"

Undervisningsministeriet klar med listen: Disse 46 folkeskoler skal indføre it som forsøgsfag - begynder allerede til januar

Regeringen vil gøre it-undervisning obligatorisk i folkeskolen: "Planen er, at alle danske børn skal lære at kode," siger undervisningsministeren




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere