Artikel top billede

(Foto: A.P. Møller-Mærsk/PR)

Mærsk og IBM’s blockchain-platform får opbakning fra to nye shipping-giganter

Fem ud af verdens seks største shipping-rederier bakker nu op om IBM og Mærsks blockchain-platform.

A.P. Møller-Mærsk og IBM’s blockchain-baserede shippingplatform Tradelens får nu opbakning fra rederierne Hapag-Lloyd and One, der er henholdsvis verdens femte og sjette største rederier.

Det meddeler Mærsk og IBM i en pressemeddelelse.

Tradelens har allerede fået opbakning fået opbakning fra verdens næst- og tredjestørste rederier, MSC og CMA CGM.

Læs også: Mærsk i gang med gigantisk digital omstilling: Hyrer tusindvis af nye it-folk

Dermed omfatter platformen selskaber, der samlet står bag halvdelen af verdens container-fragt.

“Tilføjelsen af flere af de verdens førende shipping-virksomheder til platformen vil bidrage til, at en endnu større del af kunderne i den globale logistikkæde vil få adgang til digitaliseringens fordele og bidrage med nye muligheder for det voksende antal brugere af Tradelens,” siger Vincent Clerc, der er kommerciel direktør hos Mærsk, ifølge pressemeddelelsen.

Stigende opbakning

Tradelens er en neutral platform, der har som mål at gøre det muligt for aktørerne i verdenshandlen at udveksle informationer med hinanden på en hurtigere og mere effektiv måde.

Der har tidligere været forlydner om, at Mærsk og IBM har haft svært ved at få opbakning til den nye platform, men med den stigende opbakning fra verdens store rederier kan noget tyde på, at platform nærmer sig noget, der minder om en kritisk masse.

“Når nu fem af verdens seks største shipping-rederier som har knyttet sig til platformen sammen med en lang række andre aktører i økosystemet, kan vi i fællesskab accelerere en transformation af, der skaber mere tillid, gennemsigtig og samarbejde på tværs af supply-chainen og samtidig fremmer den globale handel,” siger Martin Gnass, der er managing director information technology hos Hapag-Lloyd, ifølge pressemeddelelsen.

Læs også:
Rivaler melder sig ind i Mærsks store blockchain-projekt: Står over for gennembrud

Mærsk og IBM's blockchain-projekt har nu været på prøve i 12 måneder: Her er resultaterne




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere