Artikel top billede

(Foto: Foto: Mærsk)

Opbakningen til Mærsk og IBM’s blockchain-platform smuldrer

Mærsk og IBM's blockchain platform har svært ved at finde opbakning i den globale logistikindustri. En ekspert vurderer, at det kan være nødvendigt med et strategiskifte.

Mærsk og IBM’s højt besungne blockchain-baserede shipping-platform, Tradelens, har svært ved at få opbakning fra de øvrige aktører i den globale logistikindustri.

Det skriver erhvervsmediet Finans.

Ifølge Finans har fire af Mærsks konkurrenter i stedet aftalt at etablere en rivaliserende platform, mens verdens næststørste containerrederi og Mærsks vigtigste alliancepartner, Mediterranean Shipping Company, MSC, heller ikke har valgt at tilslutte sig Tradelens-platformen.

Læs også: Mærsk og IBM etablerer nyt blockchain-firma i fællesskab: Nu skal verdenshandelen digitaliseres

Ved lanceringen af platformen blev det ellers oplyst, at det var Mærsks ambition at digitalisere verdenshandlen ved at samle hele den globale logistikkæde på platformen.

"Der er et kæmpe potentiale i en ny neutral og åben digital platform, der sikkert og let kan sikre udveksling informationer, og den vil være til gavn for alle spillerne på tværs af logistikkæden,” sagde Vincent Clerc, kommerciel direktør hos Mærsk, da platformen blev lanceret.

Brug for ny strategi

Men selvom ambitionen var at skabe en neutral platform, er det stadigvæk Mærsk, der sidder for bordenden. Derfor vurderer Roman Beck, professor på ITU, overfor Finans, at Mærsk har behov for at justere sin strategi, så partnerne der tilslutter sig platformen i højere grad er ligestillet med Mærsk.

”Det er stadig muligt, men den mulighed forsvinder lidt efter lidt for Tradelens, hvis de ikke iværksætter nogle store ændringer,” skriver han i en e-mail til Finans.

Læs også:
Et presset Mærsk jagter nye digitale vækstmuligheder: ”Vores vision er, at international handel skal være lige så simpel og effektiv som at bestille en Uber"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere