Artikel top billede

Opbakningen til Mærsk og IBM’s blockchain-platform smuldrer

Mærsk og IBM's blockchain platform har svært ved at finde opbakning i den globale logistikindustri. En ekspert vurderer, at det kan være nødvendigt med et strategiskifte.

Mærsk og IBM’s højt besungne blockchain-baserede shipping-platform, Tradelens, har svært ved at få opbakning fra de øvrige aktører i den globale logistikindustri.

Det skriver erhvervsmediet Finans.

Ifølge Finans har fire af Mærsks konkurrenter i stedet aftalt at etablere en rivaliserende platform, mens verdens næststørste containerrederi og Mærsks vigtigste alliancepartner, Mediterranean Shipping Company, MSC, heller ikke har valgt at tilslutte sig Tradelens-platformen.

Læs også: Mærsk og IBM etablerer nyt blockchain-firma i fællesskab: Nu skal verdenshandelen digitaliseres

Ved lanceringen af platformen blev det ellers oplyst, at det var Mærsks ambition at digitalisere verdenshandlen ved at samle hele den globale logistikkæde på platformen.

"Der er et kæmpe potentiale i en ny neutral og åben digital platform, der sikkert og let kan sikre udveksling informationer, og den vil være til gavn for alle spillerne på tværs af logistikkæden,” sagde Vincent Clerc, kommerciel direktør hos Mærsk, da platformen blev lanceret.

Brug for ny strategi

Men selvom ambitionen var at skabe en neutral platform, er det stadigvæk Mærsk, der sidder for bordenden. Derfor vurderer Roman Beck, professor på ITU, overfor Finans, at Mærsk har behov for at justere sin strategi, så partnerne der tilslutter sig platformen i højere grad er ligestillet med Mærsk.

”Det er stadig muligt, men den mulighed forsvinder lidt efter lidt for Tradelens, hvis de ikke iværksætter nogle store ændringer,” skriver han i en e-mail til Finans.

Læs også:
Et presset Mærsk jagter nye digitale vækstmuligheder: ”Vores vision er, at international handel skal være lige så simpel og effektiv som at bestille en Uber"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere