Artikel top billede

Apple vil forhindre dig i at reparere din iPhone: Selv originale komponenter vil give fejlmeddelelser

En ny indstilling i Apples nyeste iPhones gør det nærmest umuligt at skifte batteriet udenom Apples service-kanaler.

En ny indstilling i Apples iPhone-software gør, at selskabets service-kanaler får særlige fordele på reparationer af visse iPhone-batterier.

Det erfarer mediet iFixit, som beskriver hvordan tredjepartsbatterier, vil udløse en service-besked om, at ’batteriet er beskadiget og skal udskiftes’.

Beskeden er den samme, som iPhone-brugere med aldrende eller beskadigede batterier kan møde, men vil altså dukke op selv med helt nye Apple-signerede batterier installeret af et tredjeparts-værksted eller brugeren selv.

Trækket betyder ifølge mediet, at det udelukkende er Apple selv eller Apple-autoriserede værksteder, der kan udskifte batteriet i de berørte iPhone-modeller, uden at brugeren mødes af fejlmeddelelser.

Apples nye politik blev oprindeligt opdaget af vloggeren Justin fra YouTube kanalen ’The Art of Repair’, som viser hvordan Apples tre nyeste smartphones, iPhone Xr, Xs samt Xs Max, er berørt af begrænsningen.

Selvom fejlmeddelelsen vil opstå, når et batteri udskiftes uden for Apples service-kanaler, vil det ikke resultere i ringere ydelse eller driftstid, noterer iFixit.

Forbrugerfjendsk tiltag

Rent teknisk fungerer begrænsningen ved, at Apple sammenholder informationer fra en micro-controller i batteriet og binder det op til iPhones-printplade. Får en iPhone informationer fra et nyt batteri, vil det give den nye ’service’-besked.

iFixit mener, at det rent teknisk vil være muligt at flytte micro-controlleren fra et batteri til et andet, men det vil kræve vanskelige operationer med loddekolben.

Trækket vil effektivt gøre det umuligt for brugere eller tredjeparter at udskifte et batteri ombord på de berørte iPhones, selv med et originalt iPhone-batteri fra Apple. Et træk som iFixit kalder for ’forbrugerfjendsk’.

Læs også: Efter bevidst at have gjort iPhones langsommere: Apple undskylder ved at sænke prisen for batteri-udskiftning




IT-JOB

WSP Danmark A/S

MicroStation konsulent

Dynamicweb Software A/S

Tech Team Lead

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Delivery Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere