Artikel top billede

(Foto: Jacob Wittorf)

Prisen for ny NemID er alt for lav, mener Nets-konkurrent

Prisen for afløseren til NemID er ifølge en Nets-rival alt for lav. En privat udbyder pointerer, at man ikke kan drive infrasturktur for to øre per login.

Prisen for afløseren til NemID, MitID, bliver så lav, at det bliver svært for Nets' rivaler at tjene penge på at udbyde logins.

Det skriver Børsen.

Firmaer, der bruger MitID, skal købe adgang gennem en såkaldt broker.

Tre private brokers har planer om at udbyde MitID - Sicnicat, Criipto og Signaturgruppen, som Nets ejer delvist efter et opkøb.

Basisprisen for at bruge det nye system, MitID, bliver to øre per login.

"Den pris kan vi ikke leve med. Man kan ikke drive den infrastruktur for to øre, det går simpelthen ikke," udtaler Lars Møller Kristensen, der er product manager i Signicat, til Børsen.

Nets sidder på drift og udvikling af MitID og af NemLog-in 3, der står for det offentliges adgang til MitID.

Nets DanID - der også står bag Dankort og Betalingsservice - skal over de kommende 10 år levere den nye MitID til danskerne.

Læs også: Samlet pris for NemID-afløser steget med 46 procent: Alle tilbud var langt dyrere end forventet

Så meget er markedet værd

Hvis det koster to øre per login for alle logins, bliver værdien af det samlede marked for udbyderne på mellem seks til syv millioner kroner, vurderer kilder over for Børsen.

Hos Nets henviser man til, at virksomheden har vundet to EU-udbud (MitID og NemLog-in) i konkurrence, og at alle markdsvendte priser er fastsat af Digitaliseringsstyrelsen.

Vicedirektør hos Digitaliseringsstyrelsen Adam Lebech, fortæller til Børsen, at prisen er sat lavt, da man er bundet af ikke at måtte tjene penge på det.

Han understreger, at prismodellen sikrer, at Nets ikke får en fordel, hvis selskabet også bliver broker.

Læs også: Udgifter til offentlige it-projekter løber løbsk: Nye Digital Post- og NemID-systemer overskrider samlet budgetter med over 180 millioner




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere