Artikel top billede

Udgifter til offentlige it-projekter løber løbsk: Nye Digital Post- og NemID-systemer overskrider samlet budgetter med over 180 millioner

Afløseren til Nem-ID, MitID-projektet, er blevet 132,4 millioner kroner dyrere end planlagt, mens udgifterne Digital Post-projekt er steget med 51,1 millioner kroner mere end ventet. Sammenlagt bliver de to store offentlige it-projekt næsten 36 procent dyrere end først antaget.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Få indblik i hvordan udgifterne er løbet løbsk til Digital Post og den nye NemID-løsning
  • Se de nye budgetter
  • Få indblik i projektudgifterne
  • Bliv klogere på hvorfor projektudgifterne til NemLogin3-løsningen er faldet med næsten 40 millioner kroner
  • Se det samlede regnestykke for de offentlige it-projekter
1.068
5:30 min
De to store offentlige it-projekter Digital Post og MitID bliver væsentligt dyrere end først antaget.

Computerworld har tidligere afdækket, hvordan meromkostningerne til genudbuddet i det kaotiske Digital Post-forløb medførte en ekstraregning til skatteborgerne på 32,5 millioner kroner.

Men nu viser det sig, at den samlede ekstraregning til skatteborgerne for Digital Post og MitID tilsammen bliver langt højere.

Samtidig er udgifterne til det projekt, der skal erstatte NemID-løsningen, MitID, også løbet løbsk.

I alt er udgifterne til Digital Post- og MitID-projekterne steget med 183,5 millioner kroner fra 511,7 millioner kroner til 695,2 millioner kroner.

Det svarer til en samlet stigning i udgifterne på 35,8 procent på de to it-systemer.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.