Artikel top billede

It-kriminelle lækker store mængder data fra LG og Xerox efter mislykket ransomware-angreb

LG og Xerox har tilsyneladende afvist at betale en løsesum i forbindelse med et ransomware-angreb, og nu er en stor mængde filer blevet lækket til offentligheden.

It-kriminelle har netop offentlig et tocifret antal gigabyte med interne data fra LG og Xerox.

Det sker efter et mislykket afpresningsforsøg, skriver det amerikanske medie Zdnet.

Ifølge mediet har hackerne lækket 50,2 gigabyte data, som de hævder at have stjålet fra LG’s netværk samt 25,8 data, som de hævder stammer fra Xerox.

Lækagen kommer blot få uger efter, at Garmin har været lagt ned af et afpresningsforsøg.

Læs mere om angrebet her:

Konklusion: Garmin har betalt hackere millioner af kroner for at komme fri af ransomware

Kendt for at hacke store virksomheder

De lækkede data kommer fra en ransomware ved navn Maze, og angrebet mod de to virksomheder kom første gang til offentlighedens kendskab i juni.

Ifølge Zdnet er folkene bag Maze kendt for at bryde ind i virksomhedes netværk, hvor de stjæler og herefter krypterer følsomme data og kræver en løsesum for at låse op for adgangen til filerne.

Afviser et offer at betale for at dekryptere filerne, truer hackerne med at lække data til offentligheden.

Firmware lækket

Zdnet har dog været i kontakt med hackerne, der oplyser, at de angrebet på LG ikke har aktiveret ransomware-softwaren, men udelukkende stjålet data.

De lækkede data lader ifølge ZDnet til at indeholde firmware-kode til en række LG-produkter. Her i blandt telefoner og bærbare computere.

”Vi besluttede os for ikke at afvikle Maze-ransomwaren, fordi LG’s klienter at socialt signifikante og vi ikke ønsker at ikke kabe problemer for dem. Derfor har vi udelukkede at udtrække data,” lyder det fra Maze-hackerne.

Ifølge Zdnet er det langt mere uklart, hvad der er sket i forbindelse med angrebet mod Xeros, men mediet oplyser, at det tyder på, at det er data fra Xeros kundecenter, der er blevet lækket.

Læs også:
Sådan gik det til da en 17-årig internetsvindler hackede verdens rigeste og mest magtfulde personer




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere