Artikel top billede

Dropbox indfører permanent hjemmearbejde: Sådan skal de ansatte arbejde fremover

De ansatte hos Dropbox behøver aldrig mere at møde ind til en traditionel arbejdsdag. Til gengæld indfører selskabet en række nye tiltag, der skal sikre større fleksibilitet for de ansatte.

Dropbox er det seneste af en række Silicon Valley-selskaber, der nu permanent omfavner hjemmearbejde.

Dropbox oplyser således i et blogindlæg, at selskabet i fremtiden ikke vil kræve, at dets 2.800 ansatte møder ind på arbejdspladsen.

Med andre ord betyder det, at selv efter coronapandemien er overstået, så vil fjernarbejde være standarden i det børsnoterede selskab.

Virtual first

I stedet skal selskabet nu være ”virtual first,” som det bliver formuleret i blogindlægget.

”Fjernarbejde (uden for kontoret) vil blive den primære oplevelse for alle ansatte, og det vil være det daglige udgangspunk for individuelt arbejde, ” skriver Dropbox.

Læs også: Silicon Valleys tech-giganter har omfavnet “hjemmearbejds-revolutionen” – er det signal om en en ’ny normal’?

Dropbox begrunder den nye politik med, at den pludselig overgang til fjernarbejde har vist sig at være en succes.

I selskabets egne undersøgelser oplyser de ansatte, at de er lige så produktive uden for kontoret og, at de ikke har lyst til vende tilbage til en traditionel fem-dages arbejdsuge med fremmøde på kontoret.

Indfører samarbejdsstudier

I forbindelse med at Dropbox indfører den nye politik vil selskabet etablere særlige "Dropbox Studios" i de amerikanske byer San Francisco, Seattle og Austin samt i den irske hovedstad Dublin.

Her vil det – når det er sundhedsmæssigt forsvarligt - være muligt for de ansatte at mødes.

Men i modsætning til et traditionelt kontor er det planen, at de udelukkende skal bruges til sociale arrangementer og opgaver, hvor det er en fordel, at en eller flere personer samarbejder fysisk.

De nye "Studios" vil blive placeret de steder, hvor selskabet allerede har kontorer og en høj koncentration af medarbejdere, men der kan ifølge Dropbox også blive oprette Dropbox Studios på andre lokationer.

Læs også: Den danske it-stjerne David Heinemeier Hansson har arbejdet remote i 15 år: Det er “fuldstændig forskruet” at arbejde i et storrumskontor

Indfører kke-linære arbejdsdage

Derudover indfører Dropbox nu også ikke-linære arbejdsdage.

Det vil sige, at de ansatte får en udstrakt frihed til at tilrettelægge deres egne arbejdsdage, men dog med den undtagelse, at der er visse tidspunkter, hvor det af hensyn til muligheden for samarbejde på tværs tidszoner forventes, at de ansatte er på arbejde.

Udover Dropbox har Twitter også indført permanent hjemmearbejde i fremtiden, mens Google har meddelt, at selskabets ansatte ikke behøver møde på arbejde igen før sommeren 2021.

Læs også: Google-ansatte ønsker at fortsætte med at arbejde hjemmefra efter corona – her er søgegigantens plan




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere