Google-ansatte ønsker at fortsætte med at arbejde hjemmefra efter corona – her er søgegigantens plan

Hos søgegiganten Google vil de ansatte have forbedrede muligheder for at arbejde hjemmefra. Derfor planlægger Google nu at ændre arbejdsforholdene og indføre mere fleksibilitet.

De ansatte hos Google ønsker ændringer af deres arbejdsforhold, når corona-pandemien er overstået.

Det fremgår af en ny medarbejderundersøgelse som Google har udarbejdet .

Her bliver medarbejderne spurgt om deres forventninger til arbejdsdagen på den anden side af pandemien.

Et flertal på 62 procent oplyser i undersøgelsen, at de gerne vil vende tilbage til kontorarbejdspladserne, men ikke på fuld tid, som det var før pandemien ramte.

Undersøgelsen viser også, at 10 procent slet ikke ønsker at komme tilbage til de fysiske kontorer i fremtiden, mens 15 procent siger, at de kun ønsker at komme tilbage “ad hoc” i forbindelse med særlige begivenheder.

Kun 10 procent ønsker i fremtiden, at arbejde fra deres fysiske kontor hos Google på daglig basis.

Kravet om reviderede arbejdsformer betyder, at Google nu planlæggerat indføre en hybrid-model. Det oplyser selskabets administrerende direktør Sundar Pichai i ifølge CNBC i et interview med det amerikanske magasin Time.

“Jeg ser en fremtid, der er mere fleksibel,” siger Sundar Pichai til Time.

Hybrid-modellen indebærer ifølge Google-chefen, at der blivert indført forberede muligheder for fjernarbejde, men også at forholdene på den fysiske arbejdsplads hos Google bliver forbedrede.

Læs også: Google-ansatte får 6.700 kroner til indretning af hjemmekontoret

Google-boss vil have mere fleksibilitet
Her slår Google-chefen fast, at han ønsker at finde en model, hvor der tages hensyn til fordelene ved at mødes fysisk samt til medarbejderne ønske om mere fleksibilitet.

“Vi tror fuldt og fast på, at det at mødes fysisk. Det at være sammen og have et fællesskab er super vigtigt, når du skal løse svære problemer og skabe noget nyt. Derfor er det ikke noget, som vi forventer at ændre på. Men vi mener også, at vi har brug for at skabe mere fleksibilitet og flere hybrid-modeller,” siger han til magasinet.

I Silicon Valley bruger de ansatte ofte lang tid på transport til arbejdet.

Det er eksempelvis velkendt, at mange af de store it-giganter har deres egen busservice, hvor de ansatte om morgenen bliver samlet op af luksuriøse wifi-udstyrede busser i San Francisco og kørt ned til deres arbejdsplads i Silicon Valley.

“Jeg har altid tænkt på, hvor svært det er for folk at lave planer, når de pendler to timer væk fra deres familie og venner en fredag. Derfor tror jeg også på, at vi gøre det bedre,” siger Google-chefen til Time.

Læs også: En arbejdsuge på fire dage gjorde danske IIH Nordic berømt, men under coronakrisen har selskabets CEO indset, at der skal tages nye midler i brug

Ansatte vender tilbage næste år
Google har allerede givet deres ansatte mulighed for at arbejde hjemmefra frem til juli 2021. Lignende melding kommer også fra rivalerne Apple og Facebook.

Hos Facebook har selskabets stifter Mark Zuckerberg dog meddelt, at medarbejderne får forbedrede muligheder for at få permanent hjemmearbejdspladser.

I maj oplyste Mark Zuckerberg, at nuværende medarbejder vil få mulighed for at søge om at få tilladelse til at arbejde hjemmefra permanent, mens nyansatte med status som senior-udviklere eller højere vil få samme mulighed.

Læs også: Mark Zuckerberg i kursskifte: Nu kan Facebook-ansatte få lov til arbejde hjemmefra permanent

Kæmpe forandringer hos Facebook
Mark Zuckerberg vurderer, at de nye tiltag vil betyde, at selskabet i slutningen af årtiet vil have 45.000 ansatte der arbejder hjemmefra.

Det sociale medie Twitter har ligeledes meddelt, at de ansatte i al fremtid vil kunne arbejde hjemmefra.

Den kendte danske udvikler David Heinemeier Hansson, der partner i det amerikanske selskab Basecamp og har skrevet flere bøger om fjernarbejde, forklarede tidligere på året i et interview med Computerworld, at han mener, at fjernarbejde i mange brancher bør være den nye normal.

“Det virker jo fjollet, at remote ikke allerede er standarden for alle folk, der har et arbejde, som primært foregår foran en computer, “ siger han.

Læs hele interview med David Heinemeier Hansson her:

Den danske it-stjerne David Heinemeier Hansson har arbejdet remote i 15 år: Det er “fuldstændig forskruet” at arbejde i et storrumskontor
Premium
Udviklings- og Forenklingsstyrelsen lancerer for første gang robot baseret på kunstig intelligens: Skal skære op mod 400 timers tastearbejde væk
En ny RPA-robot skal effektivisere sagsbehandlingen hos Motorstyrelsen med op mod 400 timer mindre tastearbejde årligt. Robotten er udviklet i Udviklings- og Forenklingsstyrelsens store kunstig intelligens- og RPA-afdeling, der nu vil sætte endnu mere turbo på kunstig intelligens i RPA-løsninger.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Få øjeblikkelig og brugbar sikkerhedsindsigt med SIEM i skyen
En stigende del af virksomhedens kritiske IT-infrastruktur og applikationer driftes som hybridløsninger eller leveres online som SaaS eller PaaS. Alligevel er mange sikkerhedsprodukter stadig on-premise-baserede, tunge at implementere, kræver løbende vedligehold, er svære at overskue og bliver slet ikke udnyttet effektivt – hvis de da overhovedet installeres. Men det er under hastig forandring. Gartner venter, at 80% af alle Security Information and Event Management-løsninger (SIEM) om højst fem år vil have kernefunktioner, der udelukkende leveres via skyen, og det er der gode grunde til. Cloudbaseret SIEM er mere agilt, lettere at implementere, trækker på både AI og flere datakilder, er enkle at skalere og giver et markant bedre og mere prioriteret overblik over aktuelle trusler. Læs meget mere i denne hvidbog.