Google-ansatte ønsker at fortsætte med at arbejde hjemmefra efter corona – her er søgegigantens plan

Hos søgegiganten Google vil de ansatte have forbedrede muligheder for at arbejde hjemmefra. Derfor planlægger Google nu at ændre arbejdsforholdene og indføre mere fleksibilitet.

De ansatte hos Google ønsker ændringer af deres arbejdsforhold, når corona-pandemien er overstået.

Det fremgår af en ny medarbejderundersøgelse som Google har udarbejdet .

Her bliver medarbejderne spurgt om deres forventninger til arbejdsdagen på den anden side af pandemien.

Et flertal på 62 procent oplyser i undersøgelsen, at de gerne vil vende tilbage til kontorarbejdspladserne, men ikke på fuld tid, som det var før pandemien ramte.

Undersøgelsen viser også, at 10 procent slet ikke ønsker at komme tilbage til de fysiske kontorer i fremtiden, mens 15 procent siger, at de kun ønsker at komme tilbage “ad hoc” i forbindelse med særlige begivenheder.

Kun 10 procent ønsker i fremtiden, at arbejde fra deres fysiske kontor hos Google på daglig basis.

Kravet om reviderede arbejdsformer betyder, at Google nu planlæggerat indføre en hybrid-model. Det oplyser selskabets administrerende direktør Sundar Pichai i ifølge CNBC i et interview med det amerikanske magasin Time.

“Jeg ser en fremtid, der er mere fleksibel,” siger Sundar Pichai til Time.

Hybrid-modellen indebærer ifølge Google-chefen, at der blivert indført forberede muligheder for fjernarbejde, men også at forholdene på den fysiske arbejdsplads hos Google bliver forbedrede.

Læs også: Google-ansatte får 6.700 kroner til indretning af hjemmekontoret

Google-boss vil have mere fleksibilitet
Her slår Google-chefen fast, at han ønsker at finde en model, hvor der tages hensyn til fordelene ved at mødes fysisk samt til medarbejderne ønske om mere fleksibilitet.

“Vi tror fuldt og fast på, at det at mødes fysisk. Det at være sammen og have et fællesskab er super vigtigt, når du skal løse svære problemer og skabe noget nyt. Derfor er det ikke noget, som vi forventer at ændre på. Men vi mener også, at vi har brug for at skabe mere fleksibilitet og flere hybrid-modeller,” siger han til magasinet.

I Silicon Valley bruger de ansatte ofte lang tid på transport til arbejdet.

Det er eksempelvis velkendt, at mange af de store it-giganter har deres egen busservice, hvor de ansatte om morgenen bliver samlet op af luksuriøse wifi-udstyrede busser i San Francisco og kørt ned til deres arbejdsplads i Silicon Valley.

“Jeg har altid tænkt på, hvor svært det er for folk at lave planer, når de pendler to timer væk fra deres familie og venner en fredag. Derfor tror jeg også på, at vi gøre det bedre,” siger Google-chefen til Time.

Læs også: En arbejdsuge på fire dage gjorde danske IIH Nordic berømt, men under coronakrisen har selskabets CEO indset, at der skal tages nye midler i brug

Ansatte vender tilbage næste år
Google har allerede givet deres ansatte mulighed for at arbejde hjemmefra frem til juli 2021. Lignende melding kommer også fra rivalerne Apple og Facebook.

Hos Facebook har selskabets stifter Mark Zuckerberg dog meddelt, at medarbejderne får forbedrede muligheder for at få permanent hjemmearbejdspladser.

I maj oplyste Mark Zuckerberg, at nuværende medarbejder vil få mulighed for at søge om at få tilladelse til at arbejde hjemmefra permanent, mens nyansatte med status som senior-udviklere eller højere vil få samme mulighed.

Læs også: Mark Zuckerberg i kursskifte: Nu kan Facebook-ansatte få lov til arbejde hjemmefra permanent

Kæmpe forandringer hos Facebook
Mark Zuckerberg vurderer, at de nye tiltag vil betyde, at selskabet i slutningen af årtiet vil have 45.000 ansatte der arbejder hjemmefra.

Det sociale medie Twitter har ligeledes meddelt, at de ansatte i al fremtid vil kunne arbejde hjemmefra.

Den kendte danske udvikler David Heinemeier Hansson, der partner i det amerikanske selskab Basecamp og har skrevet flere bøger om fjernarbejde, forklarede tidligere på året i et interview med Computerworld, at han mener, at fjernarbejde i mange brancher bør være den nye normal.

“Det virker jo fjollet, at remote ikke allerede er standarden for alle folk, der har et arbejde, som primært foregår foran en computer, “ siger han.

Læs hele interview med David Heinemeier Hansson her:

Den danske it-stjerne David Heinemeier Hansson har arbejdet remote i 15 år: Det er “fuldstændig forskruet” at arbejde i et storrumskontor
Premium
Efter vanskeligt år jagter aarhusianske Mjølner nu tocifrede vækstrater: Vil for alvor indtage Sjælland - her er planen
Interview: Efter et corona-plaget år er aarhusianske Mjølner Informatics nu klar til at trykke på speederen. Topchef Brian Gottorp Jeppesen forventer tocifrede vækstrater, der især skal hentes fra det sjællandske marked. Se hans plan for 2021 her.
Computerworld
Næste uge går det løs: Apple inviterer til event på utraditionel vis
Apples store event i næste uge blev afsløret af Siri før tid. Få overblik over, hvad Apple ventes af løfte sløret for.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.