Artikel top billede

Aula bliver 50 millioner kroner dyrere end lovet

Prisen for Skoleintras afløser, Aula, er steget fra 77 kroner per elev til 86 kroner.

Det viser sig nu, at Aula bliver 50 millioner kroner dyrere end først lovet. Det skriver mediet Skolemonitor.

Ifølge mediet stammer oplysningerne fra en mail, der er sendt ud til alle kommunernes projektledere og systemansvarlige for Aula.

Af mailen fremgår det, at prisen for løsnngen skal stige således, at Aula kommer til at koste 86 kroner per elev i stedet for de 77 kroner, som det koster i dag.

Aula er udviklet af Netcompany på vegne af kommuneres it-fællesskab, Kombit, der har kravspecificeret og indkøbt løsningen.

Læs også: 1.600 folkeskoler tager nu danmarkshistoriens største kommunale it-system i brug: Kombit har oprettet særligt war room

Regningen lander hos kommunerne

Det er ifølge Skolemonitor bestyrelsen i Kombit, der har besluttet, at Aula har brug for at få tilført ekstra kapital i form af en ekstra-regning, der nu skal samles op af landets kommuner.

Den seneste pristigning betyder, at Aula nu bliver dobbelt så dyr som sin forgænger, Skoleintra.

Det største kommunale it-projekt

Aula afløste for et år siden, den 21 oktober 2019, Skoleintra på i alt 1600 folkeskoler over hele landet. Udrulningen af Aula, der blev forsinket i flere måneder, er ofte blevet omtalt som danmarkshistorien største kommunale it-projekt.

Samlet set har systemet mere end to millioner brugere, der tæller forældre, lærere og elever.

Læs også: Kommunerne ender med millionregning efter Aula-forsinkelse: "Det er selvfølgelig brandærgerligt, og vi kan kun beklage"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere