Artikel top billede

(Foto: Daniel Schludi)

Det Europæiske Lægemiddelagentur afviser fatale konsekvenser af hackerangreb

Hackere har tiltvunget sig adgang til dokumenter hos Det Europæiske Lægemiddelagentur. Undersøgelsen er stadig i gang, men agenturet slår fast, at det ikke vil påvirke godkendelsen af kommende Covid19-vacciner.

Efter Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) i sidste uge blev udsat for et hackerangreb, kan det nu slå fast, at data er blevet lækket.

En indledende gennemgang af den iværksatte undersøgelse afslørede, at der var ulovligt adgang til et begrænset antal dokumenter, der tilhørte tredjeparter.

De berørte virksomheder vil blive underrettet, lover EMA i en opdatering på agenturets blog.

Den stadig igangværende undersøgelse sker i samarbejde med retshåndhævende myndigheder og andre relevante enheder.

I agenturets seneste opdatering bliver der ikke anslået et motiv for hacket. EMA har blandt andet ansvaret for at godkende de nye corona-vacciner.

”Agenturet er fortsat fuldt funktionsdygtigt, og dets tidslinjer i forbindelse med evaluering og godkendelse af COVID-19-vacciner og behandlinger påvirkes ikke,” skriver agenturet.

Corona-bekæmpende virksomheder er udsat

Med det nylige hackerangreb, skriver EMA sig ind i en mere og mere tydelig tendens, der globalt gør virksomheder, der beskæftiger sig med Corona-bekæmpelse, til cyberkriminelles målskiver.

Senest er det gået ud over medicinalvirksomheden AstraZeneca, der i slutningen af november.

Læs også: Producent af en coronavaccine ramt af hackerangreb fra Nordkorea

En tilsyneladende nordkoreansk hackergruppe kontaktede virksomheden medarbejdere via LinkedIn og Whatsapp med falske jobtilbud. Hackerne sendt filer til selskabets medarbejdere for at få adgang til virksomhedens computere.

Dog virker det ikke til, at hackerne havde held til at få medarbejderne til at klikke på de fatale beskeder.

Både ekspert og myndigheder har siden pandemiens start også advaret om angrebsforsøg, der har haft et klart Covid19-tema, der skulle lokke folk i en digital fælde.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere