Artikel top billede

Producent af en coronavaccine ramt af hackerangreb fra Nordkorea

Nordkoreanske hackere forsøgte at få adgang til oplysninger hos virksomheden AstraZeneca, der er et af de selskaber der er på vej med en coronavaccine.

En nordkoreansk hackergruppe har forsøgt at hacke medicinalselskabet AstraZeneca.

Selskabet er en af de producenter, der er på vej med en coronavaccine, som man forventer at have klar omkring nytår.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Hackergruppen tog kontakt til flere medarbejdere hos AstraZeneca gennem LinkedIn og Whatsapp med falske jobtilbud. Senere sendte hackerne filer til selskabets medarbejdere for at forsøge at få adgang til medarbejdernes computere.

Læs også: Antal af corona-baserede cyberangreb på nettet eksploderer i Storbritannien

Det tyder dog på, at medicinalselskabet har afveget angrebet, og dermed er hackerne tilsyneladende ikke lykkedes med at få adgang til de oplysninger, de var ude efter.

Reuters har talt med en række anonyme kilder, og AstraZeneca har ikke ønsket at udtale sig officielt.

Medicinalbranchen er et af de steder, der har oplevet en markant stigning i antallet af hackerangreb siden corona-pandemien brød ud i begyndelsen af året.

Læs også: Campari ramt af ødelæggende ransomware-angreb: Mangler stadig adgang til it-systemer efter mere end en uge
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere