Artikel top billede

(Foto: Steve Woods)

Producent af en coronavaccine ramt af hackerangreb fra Nordkorea

Nordkoreanske hackere forsøgte at få adgang til oplysninger hos virksomheden AstraZeneca, der er et af de selskaber der er på vej med en coronavaccine.

En nordkoreansk hackergruppe har forsøgt at hacke medicinalselskabet AstraZeneca.

Selskabet er en af de producenter, der er på vej med en coronavaccine, som man forventer at have klar omkring nytår.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Hackergruppen tog kontakt til flere medarbejdere hos AstraZeneca gennem LinkedIn og Whatsapp med falske jobtilbud. Senere sendte hackerne filer til selskabets medarbejdere for at forsøge at få adgang til medarbejdernes computere.

Læs også: Antal af corona-baserede cyberangreb på nettet eksploderer i Storbritannien

Det tyder dog på, at medicinalselskabet har afveget angrebet, og dermed er hackerne tilsyneladende ikke lykkedes med at få adgang til de oplysninger, de var ude efter.

Reuters har talt med en række anonyme kilder, og AstraZeneca har ikke ønsket at udtale sig officielt.

Medicinalbranchen er et af de steder, der har oplevet en markant stigning i antallet af hackerangreb siden corona-pandemien brød ud i begyndelsen af året.

Læs også: Campari ramt af ødelæggende ransomware-angreb: Mangler stadig adgang til it-systemer efter mere end en uge
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere