Artikel top billede

Warren Buffett efter milliard-opkøb af aktier i Blizzard få uger før Microsoft-opkøb: Jeg vidste intet

Den kendte investor Warren Buffett købte aktier for en milliard dollar i spilselskabet Activision Blizzard gennem sit selskab Berkshire Hathaway, inden Microsoft meddelte et opkøb af spilgiganten. Den gode timing har ført til løftede øjenbryn, og det går investoren nu i rette med.

Warren Buffetts investeringsselskab tjente godt på Microsofts køb af Activision Blizzard, da hans investeringsselskab Berkshire Hathaway købte 14,7 millioner aktier i spilfirmaet for omkring en milliard kroner, kort tid før opkøbet blev annonceret, skrev Financial Times.

Warren Buffets aktiepost var således 975 millioner dollar værd med udgangen af december 2021. Den var mandag steget til 1,2 milliarder dollar - omkring 7,8 milliarder kroner - skriver avisen.

Handlen har ført til løftede øjenbryn, da Warren Buffett og Bill Gates har været mangeårige samarbejdspartnere.

Gates har blandt andet tidligere siddet i Berkshire Hathaways bestyrelse og det har nu fået investoren til at gå i rette med kritikken.

Det skriver medierne NY Post og Reuters.

Warrenn Buffett har udsendt et skriftligt svar på kritikken til medierne, hvor han understreger, at det ikke var ham selv, der foretog investeringen, men en af ​​de to investeringsforvaltere, der opererer uafhængigt af ham selv i Berkshire.

Buffett skriver dog ikke hvem, der er tale om. Det er enten Todd Combs eller Ted Weschler, skriver Reuters.

"Tre måneder efter"

Formålet med svaret er ifølge investoren at opklare misinformation.

"For at opsummere fakta var det omkring tre måneder efter vores managers første køb, at Microsoft annoncerede sit opkøbsforslag, som Berkshire ikke havde nogen forudgående viden om," skriver han og fortsætter:

"Når Microsoft indgiver sit proxy-materiale om dets foreslåede køb af Activision, ville jeg blive overrasket, hvis de overhovedet havde diskuteret et forslag med Activision i begyndelsen af ​​oktober, selvom jeg ikke ved det."

Warren Buffett oplyser yderligere, at Berkshire Harhaway købte 85 procent af sin aktieposition i spilselskabet tilbage i oktober og resten i november.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere