TDC vil have IP-numre i telefonbogen

Efter at have fået de fleste mobilnumre på papir, retter TDC nu blikket mod telefonnumre for firmaer og personer, der benytter IP-telefoni. I løbet af 2005 vil selskabet i gang med at få et overblik over markedet. Også konkurrenten Eniro vil være med, og her ser man ikke de store forhindringer.

Det skal være lige så let at finde frem til folk, der benytter sig af IP-telefoni, som det i dag er at finde frem til en mobiltelefons ejermand.

Sådan lyder det fra både TDC Forlag og Eniro, der står bag hver sine trykte telefonbøger og oversigtstjenester på nettet.

Hos TDC er man efterhånden ved at have en komplet oversigt over danske mobilnumre, og selskabet er derfor klar til at kigge på, hvordan IP-telefonnumre kan komme med i De Gule Sider, både på internettet og i trykt form.

- Vi skal følge med teknologien. Vi skal selvfølgelig også tænke det ind i vores koncept, når vi kan se, at IP-telefoni kommer til at spille en rolle. Udfordringen bliver at identificere de danske numre og få en god datakvalitet, siger Charlotte Stokkebye, markedsdirektør i TDC Forlag.

Seks millioner numre

TDC har netop rundet seks millioner telefonnumre på De Gule Sider på nettet, men mangler fortsat at indgå en aftale med Telia/Orange om at få selskabets kunder med i oversigten.

Det fusionerede teleselskab har allerede en aftale med hos konkurrenten Eniro, og også her har man tænkt sig at få IP-telefonnumre med i selskabets oversigt.

Administrerende direktør Henrik Dyring ser dog ikke de store forhindringer i at opspore numre, da selv udbydere af IP-telefoni og bredbåndstelefoni skal igennem IT- og Telestyrelsen for at få del i de danske nummerserier.

- Numrene kommer glidende ind, og der er ikke specielle problemstillinger. Det eneste problem er, at det er andre selskaber, man laver aftalerne med, siger Henrik Dyring.

Eniro tjener primært sine penge på at levere information om erhvervslivet, men derfor sætter selskabet alligevel en stor ære i også dække det private marked.

- Vi tjener penge på firmadelen og de annoncører, vi har der. Men det er klart, at privattelefoni er en del af den serviceydelse, vi leverer til vores brugere, så derfor er det vigtigt, og vi vil være bedst på det område - ligesom TDC vil, siger Henrik Dyring.

Utraditionelle selskaber

Hverken TDC eller Eniro kan komme med konkrete bud på, hvornår man kan finde IP-telefonnumre i selskabets oversigter. TDC lover dog at sætte processen i gang i år.

Den består blandt andet i at udpege og indgå samarbejder med små teleselskaber som eksempelvis Telsome, Goip og Telio, der langsomt vinder kunder til sig.

- De traditionelle udbydere ved vi godt, hvor vi skal kigge efter. Så det gælder om at få identificeret de lidt mere utraditionelle udbydere, ikke kun i Danmark, siger Charlotte Stokkebye.

I første omgang vil TDC have gjort oversigten over mobilnumre komplet. Teleselskabet forventer snart at lande en aftale med Telia, som vil gøre det fusionerede selskabs kunder synlige for TDC's brugere.

Mens TDC og Eniro vil have IP-telefonnumre med i de trykte telefonbøger, går det statslige it-selskab Uni-C den anden vej. Kort før årsskiftet søgte selskabet om at drive en dansk ENUM-tjeneste, der vil give alle telefonnumre deres egen adresse på nettet.

Den kan i fremtiden gøre det muligt at bruge det samme telefonnummer til både mobiltelefoni, IP-telefoni og endda e-mails.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere