Reuters: TDC ude af tjekkisk auktion

TDC har ifølge forlydender i Tjekkiet meldt sig helt ud af auktionen om det tidligere telemonopol Cesky Telecom, mens Swisscom derimod ses som bedste bud på en overtagelse. TDC har ingen kommentarer.

Danske TDC er ved at trække følehornene til sig i opløbet af den tjekkiske auktion om telelselskabet Cesky Telecom, skriver Reuters.

TDC var ellers tidligere anset som den bejler, der sad med de bedste kort på hånden, men nu oplyser kilder til Reuters, at telekoncernen har stukket halen mellem benene og overladt spillet til de øvrige interesserede.

Fra teleselskabet herhjemme vil man ikke kommentere forlydenderne og en talsmand oplyser til Computerworld Online, at "TDC's hidtidige udmeldinger om Cesky Telecom står ved magt."

Fortsat interesse
- Vi udviser fortsat en interesse i den forretningsmulighed, der består i Tjekkiet, sagde vicedirektør Torben Holm i december inden selskabet udbad sig auktionsmaterialet fra den tjekkiske regering.

Nyhedsbureauets kilder oplyser, at schweiziske Swisscom i øjeblikket har trumfet med sit bud på Cesky Telecom, da selskabet er sultent, efter at det glippede med opkøbet af Telekom Austria.

- De (Swisscom) ser det som et marked, de kender og forstår. Det er ikke så forskelligt fra deres eget marked og de har været her før, siger kilden.

Swisscom var i midten af 1990'erne del af et konsortium, der ejede en minioritetsandel i Cesky Telecom.

Cesky Telecom er siden budrunden gik i gang steget 15 procent i værdi på aktiebørsen, så den tjekkiske regering skal nok ikke forvente den præmie i de indgivne bud.

Regeringen skal sidst i marts beslutte, om den vil sælge de 51 procent aktier i Cesky Telecom til en strategisk køber eller direkte på aktiemarkedet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere