S og Prosa raser over trusler fra Bill Gates

Både Socialdemokraterne og fagforeningen Prosa raser over Microsofts trusler om at lukke Navision i Vedbæk og flytte 800 arbejdspladser til USA, hvis EU's foreslåede patentdirektiv ikke bliver vedtaget. Bill Gates' trusler viser hans sande ansigt, siger Prosas formand Peter Ussing.

En trussel fra Bill Gates om at lukke Navision i Vedbæk har fået it-fagforeningen Prosa på barrikaderne.

Bill Gates truer med at flytte hele forretningen til USA, hvis det lykkes dele af branchen at blokere et omstridt EU-direktiv om patenter på software, og Prosa-formand Peter Ussing mener, at udtalelserne viser Microsofts sande ansigt.

Omkring 800 danske arbejdspladser er i farezonen.

? Nu falder masken, og vi kan se, at Bill Gates ikke kun er den venlige filantrop med de visionære budskaber. Han er en benhård forretningsmand, som vil forsvare sine økonomiske interesser for enhver pris, udtaler han i en pressemeddelelse.

Skal beskytte Microsoft

Også Socialdemokraterne er gået i offensiven med en pressemeddelelse efter offentliggørelsen af Bill Gates' udtalelser.

- Danmarks politik skal ikke dikteres af koncerner ? ligegyldigt, hvor store de måtte være. Det afgørende er at finde en løsning, der tjener både små og store it-virksomheder bedst. Og det er ikke nødvendigvis den løsning, som Microsoft eller andre softwaremastodonter mener, er den rigtige, udtaler Thomas Adelskov, Socialdemokraternes it-ordfører.

Prosa mener, at truslerne kun har det formål at forsvare den dominerende stilling, som Microsoft har på markedet for pc-operativsystemer og kontorprogrammer.

? Hvis vi giver efter for Microsoft, vil det i alvorlig grad svække konkurrencen på markedet. Ifølge dansk lov kan software ikke i dag patenteres, udtaler Peter Ussing.

Han mener ikke, at Microsoft bedre vil kunne forsvare sine rettigheder, fordi medarbejderne sidder i USA. I Europa gælder europæiske love under alle omstændigheder.

? Microsoft bliver selv de virkelige tabere, hvis de - på et globalt marked for software ? tror, at de kan forskanse sig i USA. Det naturlige svar vil være - ligesom det i stigende grad sker i Asien og Sydamerika - at vi i Danmark satser på konkurrerende produkter. Der vil på den måde kunne skabes mange nye arbejdspladser i Danmark inden for softwareudvikling, slutter Prosa-formandens svada.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere