Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Anonymous Sudan: Vi har hacket Microsoft - sætter database med 30 millioner Microsoft-konti til salg

Hackergruppen Anonymous Sudan udbyder hugget database med 30 millioner Microsoft-konti til salg.

Hackergruppen Anonymous Sudan sætter den Microsoft-database, som gruppen for en måned siden fik adgang til, til salg på det mørke web.

Anonymous Sudan fik fat i databasen, da gruppen for en måneds tid siden angreb Microsoft med et ødelæggende fremstød, som fik store dele af Microsofts online-aktiviteter til at gå ned - herunder Azure, Outlook og OneDrive.

Nu meddeler Anonymous Sudan, at gruppen ‘med succes har hacket’ Microsoft, og at gruppen under angrebet fik “adgang til en stor database indeholdende mere end 30 millioner Microsoft-konti, emails og passwords,” lyder det fra hackergruppen.

Gruppen vil nu sælge hele databasen for 50.000 dollar - omkring 350.000 kroner, meddeler den på det sociale medie Telegram, der især anvendes i Rusland.

Gruppen opfordrer interesserede til at tage kontakt med gruppen via Telegram.

I et opslag fremviser Anonymous Sudan-gruppen eksempler på de data, som gruppen angiveligt har hugget fra Microsoft, skriver Bleepingcomputer.

Her fremgår det dog, at oplysningerne ikke kan verificeres.

Microsoft meddeler, at selskabets egne analyser umiddelbart viser, at Anonymous Sudan ikke er i besiddelse af Microsoft-data.

Anonymous Sudan regnes ikke for at være fra Sudan, men fra Rusland, hvor gruppen formodes at have tætte bånd til den pro-russiske hacktivist-gruppe Killnet.

Anonymous Sudan har tidligere på året også stået bag en lang række angreb på danske organisationer, herunder Energistyrelsen og de danske universiteter.