Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Solen Feyissa/Unsplash)

Meta til ansatte: Fremover skal du være tre dage om ugen på kontoret - ellers læner du dig op ad en fyring

Ansatte i Facebook og Instagrams moderselskab Meta læner sig op af en fyreseddel, hvis ikke de dukker op på kontoret mindst tre dage om ugen.

Mød op på kontoret mindst tre dage om ugen. Ellers vil vi overveje at fyre dig.

Sådan lyder den kontante besked fra Meta - der står bag Facebook og Instagram - til medarbejderne i et opgør med den hjemmearbejds-kultur, som har spredt sig i virksomheden siden corona-pandemiens dage.

I en besked til medarbejderne meddeler selskabets HR-chef, Lori Goler, at mellemlederne har fået besked om at monitorere, om medarbejderne nu også møder ind på kontoret som ønsket.

Kravet gælder dog ikke alle medarbejderne. Undtaget er nemlig de ansatte, som allerede har fået godkendt, at de må arbejde hjemme alle ugens dage.

“Mellemlederne vil hver måned gennemgå ‘Status Tool’ [Metas registreringssystem, red] og følge op med de ansatte, der ikke følger kravene,” skriver Lori Goler i beskeden.

“Som det er tilfældet med andre af selskabets [Meta, red] politikker, vil gentagne overtrædelser kunne føre til disciplinære indgreb - herunder tabte point i performance rating og ultimativt ophævelse af ansættelsesforholdet,” skriver HR-chefen.

Meta er dog ikke på den måde modstander af hjemmearbejder. Lori Goler skriver, at Meta fortsat mener, at det, som hun kalder for ‘distribueret arbejde’ vil spille en vigtig rolle i også fremtiden.

Men det er vigtigt, at ikke al arbejde kommer til at blive afviklet fra pinden derhjemme hos medarbejderne.

Og skal folk arbejde hjemmefra, skal det give mening og være ud fra rationelle overvejelser, lyder det fra selskabet.

Kravet om at komme på kontoret skal bidrage til at skabe en ‘stærk og værdifuld oplevelse for de folk, der har valgt at arbejde på kontoret.’

Meta-topchef Mark Zuckerberg har tidligere slået fast, at ikke mindst nyansatte og nyuddannede medarbejdere performer langt bedre, når de er på kontoret sammen med kolleger mindst tre dage om ugen.