Artikel top billede

(Foto: Shutter_M /)

Skaberne af Pegasus-spyware: Vi ville bare redde liv

I et israelsk studie kortlægger forskere, hvordan NSO Group - skaberne af det berygtede Pegasus-spyware - i deres kommunikation har legitimeret deres kontroversielle overvågningsprodukt.

Det var et råb om hjælp fra det israelske spionagentur, der fik NSO Group til at sætte sit Pegasus-spyware til rådighed for en omfattende masseovervågning, som i 2021 førte til afsløringen af, at softwaren havde været brugt til at udspionere flere hundrede systemkritikere, politikere og journalister.

Pegasus er et hackerværktøj, som giver brugen adgang til at hacke et enormt antal ofre gennem deres smartphones.

"For os som israelere, der hørte at vores teknologi kunne redde liv, sagde vi øjeblikkeligt: "Fortæl os hvad I har brug for, så gør vi det," lød det fra selskabets daværende CEO Shalev Hulio, da man dengang skulle forsvare hvordan mere end 50.000 mennesker var blevet ofre for softwaren.

Det skriver mediet Radar, der henviser til et forskningspapir, som er udarbejdet af israelske forskere, som stiller skarp på den retorik og historieopbygning, som NSO Group har benyttet i arbejdet med at legitimere sine handlinger i forbindelse med sagen.

De to forskere, der har lavet undersøgelsen hedder Dan M. Kotliar og Elinor Carmi, og de fremhæver selv en række usædvanlige metoder i kommunikationsstrategien om sagen:

For det første, siger de to sociologer, har NSO Group givet mange interview og oprettede en hjemmeside dedikeret til emnet - hvilket skulle være særligt usædvanligt i den ellers hemmelighedsfulde efterretningsindustri.

Desuden har selskabet kastet bebrejdelserne videre til brugerne og kunderne af appen.

Og i flere interviews er produktet også fremhævet som ét der har redddet flere liv, når efterretningstjenester har brugt det.

I bund og grund, så er det store argument for NSO Group, at de - som de gode - har været nødt til at bryde loven, for at stoppe de onde, som bryder loven.

Du kan finde hele rapporten her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere