Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Efter høj stråling og trusler om tilbagekaldelse: Frankrigs myndigheder modtager nødopdatering til iPhone 12

For at undgå en kostbar tilbagekaldelse af alle IPhone 12 i Frankrig, har Apple udsendt en softwareopdatering til de franske myndigheder, efter anklage om for høj stråling i telefonen.

De franske myndigheder er netop nu i gang med at gennemgå en softwareopdatering fra Apple, efter Frankrig tidligere på måneden suspenderede salget af IPhone 12, da en række test vidste, at telefonen har for høje niveauer af stråling.

Det skriver Reuters, der har talt med en kilde i det franske digitale ministerium.

Frankrig har truet med at tilbagekalde alle Iphone 12 i landet, hvis Apple ikke løser strålingsproblemet.

Apple afviste første Frankrigs anklager om forhøjet stråling med begrundelsen, at iPhone 12 er certificeret af flere internationale organer i overensstemmelse med globale standarder.

Men for at undgå risikoen for en dyrebar tilbagekaldelse, meldte Apple 15 september, at de alligevel vil udstede en softwareopdatering til iPhone 12 for at imødekomme de testmetoder, der blev brugt i Frankrig.

Og den opdatering er franske myndigheder altså nu i gang med at gennemgå.

Flere lande undersøger iPhone 12

Beviset for de forhøjede strålingsniveauer er baseret på tests udført af franske myndigheder selv, og de adskiller sig fra de testmetoder, andre lande bruger.

Alligevel har det givet anledning til bekymring i hele Europa og flere andre lande herunder Tyskland og Belgien er i gang med at undersøge iPhone 12, mens den danske sikkerhedsstyrelse ikke mener, at et stop for salget af iPhone 12 er den rigtige vej at gå.

Apple, der i sidste uge lancerede iPhone 15, sælger ikke længere IPhone 12 direkte gennem deres egne forretninger, men telefonen kan købes af en lang række forhandlere, der har telefonen på lager.

Forskere har gennemført et stort antal undersøgelser i løbet af de sidste to årtier for at vurdere sundhedsrisikoen ved mobiltelefoner. Ifølge Verdenssundhedsorganisationen er der ikke konstateret nogen negative helbredseffekter forårsaget af dem.