Artikel top billede

(Foto: Microsoft/PR)

Amazon snupper Microsofts tidligere magtfulde Windows-chef

Panos Panay har arbejdet i Microsoft i 19 år, men tidligere på måneden sagde han op. Nu har Amazon ansat ham.

Panos Panay har i 19 år været en af frontfigurerne hos Microsoft med sin rolle som produktchef, hvor han har stået i spidsen for udviklingen af Windows og selskabets Surface-enheder.

Tidligere på måneden meddelte han dog sin opsigelse.

"Efter 19 fantastiske år hos Microsoft, har jeg besluttet at det er tid til at skrive det næste kapitel. Jeg er evigt taknemmelig for min tid hos Microsoft og de fantastiske mennesker, jeg havde den ære at skabe produkter sammen med,” skriver han i et opslag på X.

Der gik ikke lang tid, før flere medier erfarede, at Amazon ville blive Panays næste arbejdsgiver, og nu er det officielt. Panos Panay slutter sig til Amazon for at lede Devices & Services-forretningen, når Dave Limp, som har stillingen i dag, trækker sig tilbage ved udgangen af oktober.

Det fremgår af en meddelelse fra Amazon.

"Panos starter i slutningen af ​​oktober, og Dave Limp vil arbejde sammen med ham i løbet af de næste par måneder for at sikre en glidende overgang. Jeg er fortsat ret begejstret for opfindelsen, og de virksomheder, vi bygger i D&S, og ser frem til at arbejde med Panos," skriver Amazons CEO, Andy Jassy, i meddelelsen.

Dave Limp bakker også op om sin kommende arvtager.

"Jeg har kendt Panos i årevis og tror på, at han vil være en fantastisk tilføjelse til denne organisation fremover. Han er en passioneret produktleder, og jeg kan ikke vente med at se, hvad I alle sammen finder på."

"Jeg vil arbejde flittigt sammen med ham i de næste to måneder for at sikre en glidende overgang gennem vores efterårslanceringer og komme igennem vores OP1-planlægning," skriver Dave Limp.