Artikel top billede

(Foto: ©steven simko, ©steven simko)

Activision Blizzard-direktør scorer flere milliarder kroner på salg til Microsoft

Activision Blizzards direktør, Bobby Kotick, står til at score flere milliarder kroner, når han til nytår forlader selskabet, som netop er blevet solgt til Microsoft.

Spil-selskabet Activision Blizzards CEO, Robert 'Bobby' Kotick, forlader selskabet til nytår - og med sig tager han flere milliarder kroner.

Sådan lyder status efter, at Microsoft efter mere end et års proces i sidste uge endelig fik grønt lys til at over Activision Blizzard med en aftale, der undervejs er blevet barberet en del ned.

Med i aftalen følger Bobby Kotick, som for at sikre overgangen til Microsofts Xbox-division, har sagt ja til at blive i selskabet frem til nytår.

Det kommer til at ske med reference til topchefen for Microsoft Gaming, Phil Spencer.

Bobby Kotick har arbejdet for selskabet siden tidernes morgen, i det han havde første arbejdsdag som CEO i det daværende Activision som ung mand helt tilbage i 1991.

Han stod i 2008 i spidsen for selskabets fusion med franske Vivendi Games, hvilket skabte Activision Blizzard, ligesom han orkestrerede selskabets milliard-opkøb af spil-kæmpen King i 2015.

Med salget af sit livsværk står den nu 59-årige topchef til at kunne indkassere 375 millioner dollar. Det svarer til omkring 2,7 milliarder kroner, som er på vej ind på hans private bankkonti.

Pengene skyldes, at han ejer omkring fire millioner aktier i selskabet. Microsoft betaler 95 dollar per aktie.

De 2,7 milliarder kroner kommer i kølvandet på en del ballade for Bobby Kotick, hvis løn i 2021 blandt andet blev halveret efter kritik af hans høje løn.

Han bad for et år siden efter faldende aktiekurs desuden bestyrelsen om at reducere hans løn til det laveste niveau, som californisk lov tillader, nemlig 62.500 dollar om året. Det svarer til omkring 37.000 kroner om måneden.

Activision Blizzard har desuden i de senere år været i vælten i forskellige sexisme-sager, hvor søgelyset har været rettet mod selskabets sexistiske kultur.