Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Har bestukket sig til ordrer: SAP betaler halvanden milliard kroner for at lukke betændt sag om bestikkelse

SAP lægger halvanden milliarder kroner på bordet for at lukke undersøgelse af mangeårig bestikkelse af politikere og embedsmænd.

220 millioner dollar. Eller hvad der svarer til godt halvanden milliarder kroner.

Så meget lægger tyske SAP på bordet for at lukke de amerikanske myndigheders efterforskning af en stor bestikkelsessag.

SAP betaler de mange penge i et forlig med det amerikanske finanstilsyn, SEC, meddeler SEC i dette helt friske dokument

De amerikanske myndigheder mener, at SAP i årevis har betalt store summer i kontant bestikkelse til embedsmænd og politikere i Sydafrika og Indonesien, hvor selskabet også har doneret større pengebeløb til politiske kampagner og givet luksuriøse gaver for til gengæld at vinde ordrer.

Ifølge de amerikanske myndigheder skulle SAP have givet bestikkelse i Sydafrika fra 2013 til engang i 2017 og i Indonesien fra 2015 og frem til 2018.

Selskabet skulle også have forfalsket sine regnskaber for at camouflere bestikkelsen som andre og forretningsbaserede omkostninger.

Med forliget indvilger de amerikanske myndigheder i ikke at undersøge sagerne nærmere under betingelse af, at SAP lever op til en række betingelser - herunder at hjælpe myndighederne med videre efterforskning af kriminelle sager, som det hedder.

SAP: Hører fortiden til
SAP meddeler, at selskabet har samarbejdet fuldt ud med de amerikanske myndigheder og udført “en grundig og ekstensiv undersøgelser af den historiske sag.”

Ifølge selskabet hører bestikkelserne fortiden til.

“SAP sagde farvel til alle ansvarlige parter [for bestikkelsen, red] for mere end fem år siden og har siden forbedret sit globale compliance-program markant,” meddeler selskabet.

Det tyske selskab meddeler, at det i dag har ‘nul tolerance’ over for personer, der ikke lever op til selskabets compliance-regler.

“SAP stræber fortsat efter at opretholde de højeste etiske standarder,” lyder det fra selskabet i dette statement.