Artikel top billede

(Foto: Microsoft/PR)

Sam Altman: Vi har ikke energi nok til AI - der er brug for et gennembrud

Der er brug for det decideret gennembrud i den måde, som vi i dag producerer energi på, hvis AI for alvor skal blive til noget, mener Sam Altman.

AI er meget mere energikrævende, end vi hidtil har troet.

Og derfor er der brug for et decideret gennembrud i den måde, som vi i dag producerer energi på, hvis AI for alvor skal blive til noget.

Sådan lyder budskabet fra OpenAI-stifter Sam Altman, der i disse dage deltager i det store topmøde i Davos i Schweiz, hvor AI er et af de store temaer.

Det understreges af, at nærmest hele striben af pinger og top-chefer er til stede i den schweiziske by, hvor World Economic Forum med toppen af både erhvervsmæssige og politiske magthavere med entourager og følgere drøfter verdens fremtid.

De tæller Satya Nadella fra Microsoft, Marc Benioff fra Salesforce, Arvind Khrishna fra IBM, Mohit Joshi fra Tech Mahindra, Huateng Ma fra Tencent og mange andre.

Sam Altman peger på, at nøglen til AI i fremtiden er flere klimavenlige energikilder - især atomkraft, billig solenergi og ikke mindst nye og effektive måder at lagre energi på.

“Der er ingen vej uden om et gennembrud. Og det motiverer os til at investere mere i fusion [-energi, red],” lyder det fra Sam Altman.

Sam Altman har selv investeret 2,5 milliarder kroner i det amerikanske atomkraft-selskab Helion Energy, der skal levere energi til blandt andet Microsoft, som har investeret tungt i OpenAI.