Artikel top billede

Episk sci-fi på vej efter 40 års omveje og forsinkelser

Francis Ford Coppola tror så meget på filmen ”Megalopolis”, at han selv har gravet over 800 millioner danske kroner op for at gøre den til virkelighed.

Med omtrent 40 års forsinkelse er Francis Ford Coppolas ambitiøse science fiction-projekt ”Megalopolis” endelig på vej til biograferne og ventes at få premiere i år.

Mange andre filmmagere havde nok givet op undervejs. Men det var formentlig heller aldrig meningen, at Megalopolis skulle ende med at blive et egentligt livsprojekt for instruktøren.

På den anden side er Coppola kendt for at bide sig hårdt fast i bordkanten, når tingene bliver besværlige. Hvilket historien bag produktionen af både Godfather og i særdeleshed den ekstremt besværlige og uheldsramte Apocalypse Now er gode eksempler på.

Handlingen i ”Megalopolis” udspiller sig på bagkanten af en katastrofe, der har lagt fremtidens New York City i ruiner.

Hovedpersonen Caesar (Adam Driver) er arkitekt og har nogle helt særlige ideer om, hvordan byen skal genopbygges. De er imidlertid ikke helt i tråd med de forestillinger, byens borgmester (Forest Whitaker) har.

Det hele kompliceres af, at borgmesteren er Caesars svigerfar, og at hans datter Julia (Nathalie Emmanuel) er splittet mellem de to.

Meget andet vides ikke. Men det er dog også fint i tråd med tidligere meldinger fra Coppola om, at filmen vil udforske temaer som utopier og civilisationens genopbygning, menneskehedens fremtid og potentialet for en ny verdensorden.

Coppola har som nævnt arbejdet på filmen siden firserne, og han var faktisk ret langt fremme med projektet omkring årtusindskiftet – hvor 9/11 imidlertid gjorde det utænkeligt at komme meget videre.

Men i dag er tiden altså en anden, og det skulle være ganske vist, at vi nu snart får filmen at se; optagelserne blev i hvert fald afsluttet i marts sidste år.

Under alle omstændigheder tror den nu 84-årige instruktør så meget på projektet, at han angiveligt selv har finansieret filmen.

Og når han således har gravet 120 millioner dollar – knap 830 millioner danske kroner – op af lommen, så må det også formodes, at han har gjort sig virkelig meget umage.

Listen over medvirkende er da også ganske imponerende og omfatter foruden Adam Driver blandt andet også Dustin Hoffman, Laurence Fishburne, Aubrey Plaza, Kathryn Hunter.