Artikel top billede

Streaming: Rumdrama på Netflix sender Adam Sandler i kosmisk parterapi

I ”Spaceman” hopper komiker Adam Sandler i rumdragten. Grinene står dog ikke i kø, for Netflix’ sci-fi-drama handler om hjemve og knuste hjerter.

Livet i rummet er ikke for de sarte. For ud over, at ingen som bekendt kan høre dig skrige, så kan hjertesorger også rejse med.

I Netflix’ rumdrama ”Spaceman” får Adam Sandler for alvor manglen på kærlighed at føle.

Vi kender komikeren Sandler fra film af svingende kvalitet, men i Spaceman er der lysår mellem grinene.

Filmen følger den tjekkiske astronaut Jakub (Sandler), som under en solomission i rummet indser, at ægteskabet nede på Moder Jord sejler.

Men mellem stjerner og galakser er der heldigvis hjælp at hente. En mystisk, livsklog skifting fra det ydre rum dukker op i rumskibet og serverer råd om livet, universet og alt derimellem.

Den kosmiske parterapi bringer Jakub tættere på sin kone, sine drømme og sin værste frygt.

Skulle man lide af araknofobi, så lige en advarsel – rumvæsenet har en forkærlighed for at optræde som en håret kæmpeedderkop.

Den rolige, næsten melankolske stemning i Spaceman mærkes allerede i traileren, hvor Sandler har lagt lagkage-komikken på hylden. Knuste hjerter og ensomme astronauter indbyder næppe heller til sjov og ballade.

Spaceman er instrueret af den svenske ”Tjernobyl”-instruktør, Johan Renck, hvis HBO-serie fra 2019 om den sovjetiske atomkraftværk-katastrofe heller ikke var nogen latterorkan. Til gengæld var den fremragende.

Titel: Spaceman

Premiere på Netflix 1. marts.