Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

It-iværksættere fra Aarhus henter 112 millioner kroner i kapitalrunde

Trecifret millioninvestering fra europæisk venture-selskab skal sparke compliancesoftware fra Aarhus-virksomheden Formalize ud til store konsulenthuse.

Den aarhusianske iværksættervirksomhed Formalize, der udvikler compliancesoftware har hentet 112 millioner kroner i en ny kapitalrunde.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse, hvor det også fremgår, at selskabet dropper sit tidligere navn, Whistleblower Software, og nu i stedet hedder Formalize.

Selskabet har blandt andet udviklet en whisteblowerplatform, men er nu også klar med en ny platform, der skal hjælpe virksomheder med at strømline arbejdsgange i forbindelse med EU-regulativer som eksempelvis GDPR og NIS2.

Vokset fra én til 90 ansatte

Formalize, der på mindre end tre år er vokset fra én medarbejder til 90 ansatte, har en målsætning om at blive Europas førende producent compliance-software, og i dag bliver selskabets software blandt andet brugt af store konsulenthuse som PwC, Black&Bird og Baker McKenzie.

“Som følge af de øgede krav om informationssikkerhed fra EU er den normale tilgang til compliance ikke længere holdbar. Ved at automatisere store dele af compliance-setuppet, kan Formalize hjælpe virksomheder med at lette arbejdet uden at gå på kompromis med sikkerheden og muligheden for at tilpasse platformen til virksomhedens konkrete behov,” udtaler Formalizes medstifter og direktør Jakob Lilholm ifølge meddelelsen.

Hovedinvestoren i kapitalrunden er den franske kapitalfond BlackFin Capital Partners, der ser et stort potentiale i markedet for compliance-software.

“Med de compliancekrav, der bliver stillet til organisationer i hele EU, er potentialet i at automatisere complianceprocesser og rapporteringen heraf kæmpestor,” lyder det fra Michèle Foradori, investeringsdirektør i BlackFin Capital Partners ifølge den samme meddelelse.