Artikel top billede

(Foto: Denny Müller/Unsplash)

IBM køber amerikansk cloud-specialist til 44,5 milliarder kroner

Mens IBM skuffede på sine resultater for første kvartal 2024, kunne selskabet annoncere, at de nu har fuldført opkøbet af det amerikanske HashiCorp, der skal udvide IBM's cloud-portefølje.

IBM’s finansdirektør havde en kanin i hatten, da han præsenterede IBM-regnskabet for første kvartal tidligt i dag dansk tid.

Mens resultaterne var lunkne, kunne IBMs globale CFO, Jim Kavanaugh, annoncere, at IBM køber det californien-baserede HashiCorp, der specialiserer sig i cloud-infrastruktur.

IBM betaler 35 dollars per aktie for HashiCorp, hvilket giver en samlet købspris på 6,4 milliarder dollars, svarende til 44,62 milliarder kroner.

Prisen er 42,6 procent højere end HashiCorp-aktiens kurs mandag. Da opkøbsrygterne begyndte at sive ud mandag, steg HashiCorp da også med 22 procent, og tirsdag steg aktien yderligere otte procent.

I eftermarkedet i dag stiger HashiCorp-aktien yderligere fire procent, mens IBM falder med syv procent på grund af de lunkne resultater i deres kvartalsregnskab, som blev præsenteret samtidig med opkøbet.

IBMs omsætning i første kvartal stiger med sølle en procent til 14,5 milliarder dollars.

Softwareomsætningen steg med seks procent i konstant valuta, men konsulentomsætningen voksede kun med to procentpoint.

Det er lave vækstrater i en tech-sektor, hvor AI-bølgen lige nu skyller ind over os, og det forventes, at selskaberne leverer og vokser i alle regnskaber.

Ifølge Reuters kæmper IBM med mere forsigtige kunder, som sparer på udgifterne i en økonomi med højere renter og større usikkerheder.

For at spare på omkostningerne har IBM iværksat en global fyringsrunde i starten af året.

Skal udvide cloud-porteføljen

Med købet af HashiCorp håber IBM at komme tilbage på vækstsporet.

CFO Jim Kavanaugh påpegede, at 70 procent af HashiCorps omsætning kommer fra USA, og at 75 procent af virksomhedens kunder genererer mere end 100.000 dollars i årlig tilbagevendende omsætning. Han tilføjede, at kun 20 procent af de 2000 største selskaber lige nu er kunder hos HashiCorp, hvorfor økonomidirektøren mener, at vækstmulighederne er indlysende.

Målet med hele opkøbet er at udvide IBMs cloudbaserede softwareprodukter for at udnytte et AI-drevet boom i efterspørgslen, hvilket har været et fokus lige siden Arvind Krishna tiltrådte som IBM-CEO for fire år siden. I 2023 købte IBM ni selskaber.

HashiCorp havde en omsætning på lidt over 580 millioner dollars i det seneste årsregnskab, svarende til over fire milliarder kroner.