Artikel top billede

Apple på trapperne med nye iPads - kan få helt ny AI-chip

I næste uge vil Apple lancere en række iPad-nyheder. Det ventes blandt andet, at en ny og længeventet iPad Pro vil se dagens lys, og den vil muligvis blive udstyret med en helt ny M4-chip, der er forberedt til kunstig intelligens.

Den 7. maj ventes at Apple at præsentere en helt ny iPad Pro og iPad Air ved en event, hvor overskriften på den invitation pressen modtog i sidste uge er "Let Loose".

Ifølge det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg er det sandsynligt, at Apple samtidig vil benytte denne eventen til at lancere den næste generation af selskabets chip i den såkaldte M-klasse, M4.

Udover de nye chip ventes det at iPad Air for første gang vil komme i en version med en skærm på 12,9 tommer, mens iPad Pro som noget helt nyt vil blive udstyret med en OLED-skræm.

Tilbehør og nye AI-funktioner

Ifølge Bloomberg vil Apple også lancere nyt tilbehør. Herunder en ny Apple Pencil med haptisk feedback samt et nyt Magic Keyboard.

Den nye M4-chip vil ifølge mediets oplysninger være forberedt til udnytte en række nye kunstig intelligens-funktioner, der ventes at blive en central del af den næste generation af af Apples mobile styresystem til iPhone og iPad, iOS 18.

Det ventes, at styresystemet traditionen tro bliver introduceret til udviklerkonference WWDC i juni.