Nordjysk it-broker jubler over nye verdensmestre

De har svært ved at få armene ned hos Epoka i Pandrup, efter Rusland søndag vandt VM i håndbold for kvinder. Den nordjyske it-broker har siden 2002 været enesponsor for russerne.

Navnet Epoka er i de seneste uger nået rundt til millioner af tv-seere, som har fulgt verdensmesterskabet i kvindehåndbold. Et VM, der søndag endte med guld til Rusland og en plads uden for medaljerækkerne til Danmark.

Trods den danske nedtur er der stor jubel hos det nordjyske it-firma Epoka, der forhandler brugt it-udstyr og siden marts 2002 har været enesponsor for de russiske håndbolddamer.

- Nu kan jeg tillade mig at sige, at verdens bedste it-broker sponsorerer verdens bedste håndboldhold, siger Epokas administrerende direktør, Rune Sørensen, med et grin.

Han er allerede i gang med at forhandle et nyt sponsorat med det russiske hold, da det nuværende står til at udløbe.

VM uden sponsor

Sponsoraftalen kom i stand, da tidligere topchef Jan Brandrup så det russiske landshold spille et VM i håndbold helt uden sponsor på trøjerne.

- Han tænkte, at det var fantastisk, at de spillede uden reklamer. Han fik datterselskabet i Moskva til at tage kontakt, og det var russerne lykkelige for, fortæller Rune Sørensen.

Han ønsker ikke at oplyse sponsoratets størrelse, men det når ikke de samme højder som herhjemme, hvor eksempelvis E-boks gav 22 millioner kroner over tre år for at sponsorere det danske kvindehold i håndbold.

- Vi har en aftale med det russiske forbund om, at vi ikke nævner noget som helst, siger Rune Sørensen.

Epoka har omkring 70 ansatte og lever primært af at sælge brugt it-udstyr i mere end 80 lande.

Dansk opbakning

Rune Sørensen erkender dog, at et håndboldsponsorat nok ikke rammer lige ned i målgruppen.

- Ud fra et marketingmæssigt synspunkt kunne du have mere fokuseret markedsføring. Men mange af vores købere er it-organisationer, og jeg kunne ikke overkomme at reklamere i fagblade på verdensplan, siger han.

På sin vej mod guldet tævede russerne blandt andet det danske hold, men trods sponsoratet har Epoka-direktøren ikke været i tvivl om, hvor hans hjerte hører til.

- Der er overhovedet ingen tvivl om, at jeg holdt med Danmark i den kamp. Ens hjerte banker for Dannebrog. Vi har hele tiden sagt, at vores drømmefinale var mellem Rusland og Danmark med Danmark som vinder. Så kunne vi ikke drømme om mere, fortæller Rune Sørensen.

Dansk medalje eller ej, så går det fremad med forretningen i Nordjylland.

Epoka regner i år med at runde en omsætning på 350 millioner kroner, mens overskuddet forventes at blive højere end de fire millioner kroner, der røg på bundlinjen i 2004.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere