ATP vil ikke sælge sine TDC-aktier

Pensionsselskabet ATP vil ikke sælge sine TDC-aktier til den pris, som TDC har aftalt med Nordic Telephone Company. Med afvisningen risikerer hele handlen at gå i vasken.

Netop som alle troede, at den var hjemme, vender ATP's koncernledelse tommelfingeren nedad til det købstilbud som et konsortium af fem udenlandske kapitalfonde har givet på TDC på 382 kroner per aktie.

Det klare nej kan meget vel betyde, at salget af Danmarks største teleselskab til de fem kapitalfondes fælles selskab Nordic Telephone Company går i vasken.

Kræver 90 procent

En gennemførelse af salget kræver nemlig, at kapitalfondene kan købe mindst 90 procent af aktiekapitalen.

ATP’s nedadvendte tommelfinger vil imidlertid kunne inspirere andre investorer til også at sige nej og ikke sælge, inden købstilbuddet udløber 12. januar.

ATP ejer 5,51 procent af aktierne. Det betyder, at blot endnu en enkelt storaktionær helt kan trække tæppet væk under handlen, som alle ellers regnede med var på plads, efter TDC's bestyrelse havde godkendt den.

Grunden til afvisningen er, at ATP’s koncernledelse mener, at TDC er prissat for lavt, og at det vil være muligt at hente et større afkast hjem ved at bibeholde TDC som børsnoteret selskab med den nuværende ledelse, som ATP understreger, at selskabet har stor tillid til.

Et salg til kapitalfondene vil omgående føre til en afnotering af selskabet fra fondsbørsen.

- Det er ATP’s opfattelse, at det vil være muligt at skabe et langsigtet attraktivt afkast gennem en videreførelse og acceleration af de tiltag, som TDC’s ledelse allerede har igangsat, skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Dog vedgår ATP, at tilbuddet på 382 kroner per aktie er en god pris på TDC i selskabets nuværende form. Det er dog ikke interessant, mener ATP, der alene har fokus på den langsigtede udvikling.

Meddelelsen fra ATP kan få stor indflydelse på TDC-aktiens udvikling. Den har klatret op i nærheden af kurs 378-379 i den seneste tid.

ATP erkender da også, at der er stor chance for, at kursen vil falde dramatisk, hvis kapitalfondenes tilbud ikke fører til et salg, når tilbuddet udløber 12. januar.

Det er dog ikke noget, der kan forstyrre pensionsselskabets nattesøvn.

- ATP’s fokus er imidlertid på den langsigtede værdiskabelse, meddeler selskabet, der ejer knap 11 millioner TDC-aktier til en samlet værdi på omkring 4,1 milliarder kroner, hvilket gør TDC til en af ATP største investeringer.

De fem kapitalfonde, der har budt 76 milliarder kroner for TDC, er Apax Partners, Blackstone, Kohlberg Kravis Roberts & Co., Permira og Providence Equity Partners Limited.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere