Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Strukturreform udløser scanning for milliarder

Strukturreformen vil sætte ekstra skub i digitaliseringen af det offentlige Danmarks arkiver og udløse scanningsopgaver for milliarder. SKI har lavet scanningsaftaler for det offentlige med seks selskaber.

Fusioner af kommuner og nedlæggelse af amter vil udløse scanningsopgaver for milliarder af kroner, når kilometervis af hyldemeter med dokumenter i de offentlige arkiver skal sikres for fremtiden.

Det er meldingen fra Statens og Kommunernes Indkøbsservice (SKI), der forventer, at en god del af kontrakterne vil blive indgået via SKI's rammekontrakter om scanning med seks it-selskaber.

- Vi taler om ordrer for adskillige hundrede af millioner kroner. Reformen vil sætte ekstra skub i digitaliseringen af arkiver i hele den offentlige sektor, siger SKI-direktør Niels Frederiksen.

Udbud fra Domstolsstyrelsen

Det er blandt andet kommunale arkiver over byggesager og amternes mange miljøsager, der kan forventes digitaliseret i forbindelse med strukturreformens ændringer i det offentlige.

Også andre steder i det offentlige venter større scanningsopgaver de kommende år.

Alene Domstolsstyrelsens planlagte digitalisering af tinglysningen forventes at udløse en scanningskontrakt med en anslået værdi på 150 millioner kroner i løbet af kort tid.

Den opgave forsøger blandt andre flere af de seks it-selskaber med SKI-aftaler om scanning at lægge billet ind på.

SKI-rammekontrakter skal spare kunderne for selv at gå i udbud med opgaverne. Aftalerne er indgået med Arkivrommet, Dansk Scanning, Express Fulfilment Service, JWN Data, Vester Kopi og Post Danmark-selskabet Data Scanning.

- Generelt ser vi et meget stort marked for scanning de kommende tre til fem år, siger salgschef Jens Hauerbach, Data Scanning.

- Domstolsstyrelsens udbud af scanning af 70.000 tinglysningsdokumenter er et af de største i øjeblikket, men der kommer flere, siger han.

40.000 kort scannes

Det er ikke mindst sammenlægningen af 271 kommuner til 98 nye storkommuner, der får Jens Hauerbach til at forvente flere store scanningsopgaver i den nærmeste fremtid.

Ifølge Jens Hauerbach ligger Data Scanning i øjeblikket i forhandlinger med 10 kommuner.

Udover strukturreformens ændringer har også et generelt stigende ønske om digitalisering i det offentlige sat skub i markedet.

Eksempelvis valgte Kort- & Matrikelstyrelsen i december sidste år virksomheden Vester Kopi til at digitalisere 40.000 kort fra perioden 1860 til 1997. Alle nyere kort findes allerede i digital form.

Opgaven for Kort- og Matrikelstyrelsen løber over et halvt år med aflevering af 1500 scanninger om ugen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere