Videnskabsministeriet: Lej en professor med rabat

Forskere skal kunne købes fri fra undervisningen, så de kan være med til at videreudvikle idéer til forretning, lyder det fra Videnskabsministeriet. ITEK håber, at mange it-virksomheder vil være med.

Små og mellemstore virksomheder skal kunne købe forskere, eksperter og eksterne rådgivere til en fordelagtig pris.

Forslaget kommer fra Videnskabsministeriet, der vil afsætte 40 millioner kroner til projektet, der forventes igangsat i 2008.

Helt konkret vil pengene gå til at frikøbe forskere fra deres daglige pligter samt hente eksterne rådgivere ind, der kan hjælpe med markedsvurdering og patentering samt andre tiltag, som kan være til gavn for forretningen.

ITEK: It-branchen har brug for det
- Jeg håber, at mange it-virksomheder vil tage imod et tiltag som dette her. For eksempel er der mange computerspilsfirmaer, der kunne have brug for folk fra IT-Universitetet eller Aalborg Universitet og på den vej få et gennembrud i stedet for at sidde alene med deres problemer, siger Tom Togsverd fra Dansk Industris it-branchesammenslutning, ITEK.

Han understreger dog, at det kræver en stor markedsføringsindsats fra Videnskabsministeriets side, da mange virksomheder kan have berøringsangst med forskningsmiljøet.

Markedsføringsindsatsen skal ifølge Tom Togsverd især gå på, at danske virksomheder bør igennem et initiativ som dette få et forspring i den globale konkurrence.

Dette er videnskabsminister Helge Sander enig i.

Men han mener ikke det nuværende niveau gør det alene.

- Danske virksomheder har gode muligheder for at blive vindere i den globale konkurrence - men det kræver, at de får lettere adgang til ny viden fra universiteter og andre forskningsinstitutioner, udtaler videnskabsminister Helge Sander i en pressemeddelelse.

Rabatordning for førstegangskøbere

Virksomhederne vil opnå rabat den første gang, de køber viden fra et forskningsinstitut.

Eksempelvis vil en virksomhed med op til 250 ansatte få en rabatkupon på op til 100.000 kroner, som skal dække op til halvdelen af udgifterne i et givent produkt.

Flere erhvervstiltag

Leje- og rabatordningen er kun ét de tiltag, som Videnskabsministeriet barsler med.

Allerede fra næste år vil ministeriet lancere projektet, Proof of Concept.

Projektet går ud på, at forskningsinstitutioner kan søge om penge, når en given institution har gjort en opfindelse.

- Det er et initiativ, der skal styrke kommercialiseringen af opfindelser udviklet på offentlige forskningsinstitutioner, siger vicedirektør i Videnskabsministeriet, Hans Müller Pedersen.

Han påpeger, at institutionerne skal have bedre muligheder igennem Proof of Concepts pulje på 40 millioner kroner for at modne idéer og eventuelt tage patent på opfindelsen.

- Det mest optimale ville være, hvis der kom en spin-off virksomhed ud af idéen i samspil med erhvervslivet, siger Hans Müller Pedersen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere