Artikel top billede

(Foto: Torben Klint)

Hvad ønsker du dig til jul, Helge Sander?

Et sejt slips og et fortsat sammenhold i Venstre folketingsgruppe er blandt videnskabsminister Helge Sanders (V) juleønsker. Han håber, at menuen juleaften står på and og risalamande som den har gjort i de sidste 20 år.

- Hvilke tre ting ser du helst ligge under juletræet?

- En bog af politisk art. Der er blandt andet tre Venstre-bøger fra Uffe Ellemann-Jensen, Christian Mejdahl og Lars Løkke Rasmussen. Og så et sejt slips, der godt må have lidt farver og ikke være for trist. Det sidste ønske er et fladskærms-tv på 32 tommer, som familien har kigget på.

- Hvad ønsker du dig på vegne af Venstre?

- Jeg håber, at den ro og det sammenhold, som har præget julemåneden, må fortsætte i 2007 efter en lidt urolig periode i folketingsgruppen i oktober og november.

- Hvem fra Folketinget vil du gerne holde jul og udveksle gaver med?

- Jeg tror, jeg ville tage og holde en ordentligt julefest, hvor jeg kunne være sammen med alle de øvrige 51 medlemmer af Venstres folketingsgruppe på en gang.

I det daglige er man som minister alt for optaget i sit eget ministerium til at være sammen folketingsgruppen.

- Hvem skal du holde jul med?

- Det skal jeg sammen med familien. Min kone Inge-Lise, Mia på 18 år, Frederik på 16 år og Lasse på 12 år. Vi holder altid jul sammen med svigerforældrene i Ringkøbing, hvor vi har været de sidste mange år.

- Hvad har årets højdepunkt været for Venstre?

- Landsmødet, der forløb her i november, var det absolutte højdepunkt.

Det var i allerhøjeste grad med til at understrege, at den linje, som vi har kørt i regeringen, har fuld opbakning i partiet.

En utroligt skæv og helt urimelig pressedækning af landsmødet får mig ikke til at ændre ved den opfattelse.

- Hvad er dit personlige højdepunkt for 2006?

- Højdepunktet, ikke bare i år, men i alle de 22 år, jeg har siddet i Folketinget, var, at jeg som videnskabsminister fik lov til at forhandle med de politiske partier om en fordeling af 8,5 milliarder kroner til fremme af globaliseringen, altså et afgørende løfte til forskning, udvikling og de højere uddannelser.

Det er jo virkelig noget, der rykker.

Det er jo en forhandling, som kun normalt finansministeren får lov til at blive til dels.

Men også det, at vi nåede at få fusioneret 25 universiteter og sektorforskningsinstitutioner. Det er nogen af de ting, som vil få lov at præge de næste mange år.

- Hvad skal du have at spise juleaften?

- And og risalamande. Jeg svarer ud fra, hvad traditionerne har budt de sidste 20 år. Hvis menuen var ændret, ville det være årets største overraskelse - eller skuffelse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere