Nordisk afdeling vil samle ISSA-medlemmer

Tema: Den nye nordiske afdeling af ISSA har efter fire måneder fundet sig til rette med foreningslivet. Gå-hjem-møder skal samle de nordiske medlemmer af den internationale it-sikkerhedsorganisation.

I december fik den internationale sikkerhedsorganisation ISSA - Information System Security Association – en nordisk afdeling grundlagt af eksperter fra blandt andre IBM, Microsoft og GN Store Nord.

Godt fire måneder efter starten tæller foreningen i omegnen af 30 medlemmer, der ved at trække på hinandens erfaringer kan bruge foreningen som et nordisk samlingspunkt for medlemmerne af den amerikanske moderorganisation.

"Det er en netværksforening, hvor man kan erfaringsudveksle og debattere de problemer, som vi alle sammen går og roder med," siger næstformand Lars Neupart, der er direktør i Neupart og en af grundlæggerne af ISSA Nordic.

Med 13.000 primært amerikanske medlemmer i moderforeningen ISSA, kan den nordiske afdeling med næstformandens ord tilbyde 'et stærkt netværk herhjemme med tydelig forankring internationalt'.

Snæver medlemskreds

Medlemmerne kan findes blandt både offentlige og private virksomheder, men adskiller sig ellers fra de fleste andre danske it-sikkerhedsorganisationer ved at henvende sig til en snævert defineret målgrupper, forklarer Lars Neupart.

"ISSA Nordic tager udgangspunkt i dem, der arbejder fagligt med it-sikkerhed, hvad enten de sidder med den it-mæssige eller ledelsesmæssige del. De andre foreninger har en bredere baggrund blandt medlemmerne, og der er jobbeskrivelserne nok lidt mere varieret," siger han.

SecureDanmark det årlige højdepunkt

Planen for foreningen er at mødes hver anden måned, hvor et af medlemmerne holder et oplæg om et emne inden for it-sikkerhed.

Emnerne udspringer af medlemmernes vidensområder, og i det næste halve år byder foreningen blandt andet på gå-hjem-møder om den danske standard for informations-sikkerhed, DS 484, og ethical hacking, hvor hackere bryder ind i it-systemer for at finde deres svage punkter frem for at udnytte det kriminelt.

Møderækken kulminerer i oktober, når ISSA Nordic som medarrangør af konferencen SecureDenmark byder på en hel dag med temaet "The Business of Security".

SecureDenmark-konferencen vil fremover være foreningens store årlige begivenhed.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere